Barszcz czerwony na wigilię

Barszcz wigilijny z buraków gotujemy na warzywach. Jest to barszcz postny czyli bezmięsny, ale smakuje wybornie, dzięki dużej ilości warzyw i owoców w nim zawartych. Nie trzeba do niego robić wcześniej zakwasu z buraków a i tak jest doskonały. Może dzięki jednemu sekretnemu składnikowi, który babcia Zosia dodawała do niego. Podobno najlepsze barszcze robi się w Wielkopolsce!Składniki na wazę 3l:2,5 do 3 kg buraków1 duży seler1 duży por1 duża cebula4 duże...
Najnowsze przepisy
Pyszny obiad w 30 minut, czyli greckie pulpeciki z indyka i... ⇖ 6
#WspółpracaRecenzencka #BlackMonk #NaKanapieFantasy ma to... ⇖ 17
Maliniak to puszyste drożdżowe ciasto z malinami, dżemem... ⇖ 12
Przepisy z bloga
Dokładniej kluski ziemniaczano-dyniowe z dziurką. Trwa... ⇖ 23
Prosta surówka z kapusty, jabłka, marchewki i cebuli... ⇖ 25
Zielona fasolka szparagowa podana z czosnkiem i masełkiem... ⇖ 39
Przepisy na czasie
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 214
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 155
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 154
Rolada biszkoptowa z jabłkami jest banalnie prosta w... ⇖ 134
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 111
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 108
Ciasto Orzechowa Krówka to pyszne ciasto z kajmakiem i... ⇖ 83