Najnowsze przepisy
Szybkie do zrobienia, z podstawowych składników,na szybki... ⇖ 4
Ten przepis na zawijany chleb z przecierem pomidorowym i... ⇖ 7
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami... ⇖ 13
Barszcz czerwony na zakwasie zabielany – kuchnia podkarpacka
Barszcz czerwony na zakwasie zabielany – kuchnia podkarpackaLokalizacja: Kobylnica Ruska, gmina Wielkie Oczy, powiat lubaczowski Jedną z zachwycających cech kuchni podkarpackiej jest wykorzystanie prostych składników w zupełnie nieoczekiwany sposób. Zakwaszanie zupy wodą z kiszonych ogórków czy kwasem z kiszonej kapusty jest powszechne. Jednak użycie kwaśnych jabłek czy żytniego...
Przepisy z bloga
Podkarpackie zupy chrzanowe W tradycji ludowej chrzan jest... ⇖ 39
Jajka w sosie wiosennym – kuchnia podkarpackaLokalizacja:... ⇖ 93
Pascha wielkanocna – kuchnia podkarpackaLokalizacja:... ⇖ 77
Mazurek ze Stasiówki – kuchnia podkarpackaLokalizacja:... ⇖ 107