Najnowsze przepisy
Naranjilla, znana również jako Solanum quitoense, to... ⇖ 14
Składniki: boczek wieprzowy bez kości i skóry 1,5... ⇖ 15
Delikatne ale pyszne mięso idealne dla każdego? Te wymogi... ⇖ 19
Szklanka (250ml) surowej kaszy jaglanej waży około 180... ⇖ 17
Prosta babka marchewkowa, puszysta, wilgotna i delikatna.... ⇖ 52
Zostało nam trochę ugotowanych warzyw z rosołu, możemy... ⇖ 56
Barszcz czerwony wigilijny

Tradycyjnie barszcz świąteczny gotujemy na samych warzywach, bez mięsa. Zgodnie z wielowiekową tradycją chrześcijańską Wigilia Bożego Narodzenia to dzień, w którym poszczono. Podawano tego dnia na stół dania postne, czyli zupy okraszane olejem, kapustę na oleju, pierogi bez mięsa i oczywiście dużo różnych ryb. Hołdując tej tradycji ugotujemy barszcz czerwony postny.Składniki na wazę 3l:2,5 do 3 kg buraków 1 duży seler 1 duży por 1 duża cebula 4 duże marchewki 2...
Przepisy z bloga
Prosta babka marchewkowa, puszysta, wilgotna i delikatna.... ⇖ 52
Zostało nam trochę ugotowanych warzyw z rosołu, możemy... ⇖ 56
Sos tatarski można przyrządzić z różnymi składnikami,... ⇖ 151
Bardzo proste ciasto z owocami. Wystarczy wrzucić do miski... ⇖ 33
Przepisy na czasie
Ta sałatka to najlepsza sałatka porowa, jaką jadłam! Z... ⇖ 3312
Na wielkanocnym stole nie może zabraknąć czegoś... ⇖ 1818
Polecam Wam dziś pyszną sałatkę jajeczno-szynkową z... ⇖ 1233
Jajka w sosie francuskim to nie tylko smakowita, ale i... ⇖ 1229
Cytrynowiec to ciasto, które nie tylko zachwyca smakiem,... ⇖ 1098
Babka to jedno z tych ciast, które idealnie sprawdza się... ⇖ 929
Pofalowany sernik na ciemnym spodzie Dziś najłatwiejszy... ⇖ 763
Wielkanocne kurczaczki to super pomysł na pyszną... ⇖ 721
Szynki w galarecie Tradycyjna sałatka jarzynowa zawinięta... ⇖ 614
Jeśli szukasz prostego, ale efektownego ciasta, które na... ⇖ 603