Barszcz czerwony z botwinką – kuchnia podkarpacka
Źródło: https://trzecitalerz.blogspot.com/2022/05/barszcz-czerwony-z-botwinka-kuchnia.html
Barszcz czerwony z botwinką – kuchnia podkarpackaLokalizacja: Korczyna, gmina Korczyna, powiat krośnieński Botwina to nazwa, która może oznaczać zarówno młode buraczki ćwikłowe wraz z łodygami i liśćmi, jak i zupę przygotowaną na bazie tych buraczków. Zwykle gotowana jest na wywarze warzywnym i zabielana śmietaną z mąką, co sprawia że jest bardziej zawiesista i kremowa w...
Najnowsze przepisy
Domowy zakwas z buraków to podstawa pysznego barszczu, ale... ⇖ 7
Błyskawiczny piernik z polewą czekoladową Błyskawiczny... ⇖ 8
Mięciutki, wilgotny, po prostu rozpływa się w ustach.... ⇖ 23
Wino to nie tylko szlachetny trunek do degustacji, ale i... ⇖ 15
Miodownik z kremem budyniowym to jedno z tych tradycyjnych... ⇖ 33
Przepisy z bloga
Pierogi ruskie z miętą - kuchnia podkarpackaPierogi... ⇖ 99
Makownik – kuchnia podkarpackaLokalizacja: Nowosiółki... ⇖ 484
Makówka wigilijna – kuchnia podkarpacka Lokalizacja:... ⇖ 323
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 561
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 475
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 470
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 396
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 373
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 371
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 360
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 245
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 234
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 234









































