Najnowsze przepisy
Bardzo dobre dziadkowe ciasto, dziadkowe - bo mój Dziadek... ⇖ 3
Wilgotne ciasto z rabarbarem i kruszonką, które idealnie... ⇖ 10
Roladki drobiowe z mozzarellą, cheddarem i szczypiorkiem... ⇖ 14
Barszcz czerwony z botwinką – kuchnia podkarpacka
Barszcz czerwony z botwinką – kuchnia podkarpackaLokalizacja: Korczyna, gmina Korczyna, powiat krośnieński Botwina to nazwa, która może oznaczać zarówno młode buraczki ćwikłowe wraz z łodygami i liśćmi, jak i zupę przygotowaną na bazie tych buraczków. Zwykle gotowana jest na wywarze warzywnym i zabielana śmietaną z mąką, co sprawia że jest bardziej zawiesista i kremowa w...
Przepisy z bloga
Podkarpackie zupy chrzanowe W tradycji ludowej chrzan jest... ⇖ 39
Jajka w sosie wiosennym – kuchnia podkarpackaLokalizacja:... ⇖ 93
Pascha wielkanocna – kuchnia podkarpackaLokalizacja:... ⇖ 77
Mazurek ze Stasiówki – kuchnia podkarpackaLokalizacja:... ⇖ 106