Barszcz czerwony z botwinką – kuchnia podkarpacka
Źródło: https://trzecitalerz.blogspot.com/2022/05/barszcz-czerwony-z-botwinka-kuchnia.html
Barszcz czerwony z botwinką – kuchnia podkarpackaLokalizacja: Korczyna, gmina Korczyna, powiat krośnieński Botwina to nazwa, która może oznaczać zarówno młode buraczki ćwikłowe wraz z łodygami i liśćmi, jak i zupę przygotowaną na bazie tych buraczków. Zwykle gotowana jest na wywarze warzywnym i zabielana śmietaną z mąką, co sprawia że jest bardziej zawiesista i kremowa w...
Najnowsze przepisy
13.12.2025 Magda Ta piernikowa owsianka z piekarnika to... ⇖ 9
Karpatka to jedno z tych ciast, które od razu przywołuje... ⇖ 18
W okresie bożonarodzeniowym a w zasadzie od pierwszych dni... ⇖ 12
Wilgotne brownie w świątecznej formie Pana Ciastka. Mały... ⇖ 11
Klasyczny wigilijny farsz do pierogów z kapustą kiszoną... ⇖ 20
Przepisy z bloga
Kogutki z makiem – kuchnia podkarpackaLokalizacja: gmina... ⇖ 37
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1218
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 631
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 549
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 530
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 476
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 436
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 430
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 418
W naszym domu na Wigilii karp jest jednym z obowiązkowych... ⇖ 314









































