Najnowsze przepisy
Sajgonki pieczone w Air Fryer bez tłuszczu. Spring Rolls z... ⇖ 5
Witam Kochani! Zdarza się, że nie ma czasu a i wybór w... ⇖ 12
Zawsze udany, puszysty sernik z kakaowym wierzchem i spodem... ⇖ 133
Barszcz czerwony z Węglówki – kuchnia podkarpacka
Barszcz czerwony z Węglówki - kuchnia podkarpackaCzerwony barszcz zwykle gotuje się na zakwasie z czerwonych buraków, który odpowiada za ostry i kwaskowaty smak zupy. Zakwas często przygotowuje się z różnymi dodatkami, które aromatyzują barszcz. Niekiedy w zastępstwie buraczanego zakwasu dodaje się ocet. Dzięki niemu barszcz pozostaje kwaśny, a buraki nie tracą koloru, choć...
Przepisy z bloga
Podkarpackie zupy chrzanowe W tradycji ludowej chrzan jest... ⇖ 39
Jajka w sosie wiosennym – kuchnia podkarpackaLokalizacja:... ⇖ 93
Pascha wielkanocna – kuchnia podkarpackaLokalizacja:... ⇖ 77
Mazurek ze Stasiówki – kuchnia podkarpackaLokalizacja:... ⇖ 106