Najnowsze przepisy
Bułki z pieczarkami – smak dawnych lat, którego już... ⇖ 57
Wprowadzenie do Soczyste Nadziewane Piersi Kurczaka z... ⇖ 67
Wprowadzenie do przepisu na Zarte paski kurczaka w sosie... ⇖ 75
Wprowadzenie do Tradycyjnego francuskiego gulaszu wołowego... ⇖ 35
BARSZCZ WIGILIJNY NA ZAKWASIE
Skoro w poprzednim wpisie pojawił się zakwas na barszcz wigilijny, to czas na jego wykorzystanie. Barszcz na zakwasie na wigilijnym stole to dość długa tradycja. Pierwsze wzmianki o tej zupie jako potrawie wigilijnej pojawiają się już w XVI wieku.Do przygotowania bulionu można wykorzystać nie tylko grzyby, ale również głowę ryby, co polecała sama Maria Disslowa, autorka jednej z...
Przepisy z bloga
Odnoszę wrażenie, rozmawiając ze znajomymi, iż podroby... ⇖ 398
Kontynuując tematykę przetworów na zimę, z naciskiem na... ⇖ 394
Mamy już październik, więc w większości przypadków... ⇖ 492
Przez wiele lat traktowaliśmy wszelkie zupy po macoszemu.... ⇖ 538
Wytrawne muffinki z suszonymi pomidorami, które dzisiaj... ⇖ 482
Z czym kojarzą się Wam krokiety? Bo mnie ewidentnie z... ⇖ 616
To kolejna receptura, która gościła niegdyś na naszym... ⇖ 639
Warzywa rządzą! Przekonujemy się o tym za każdym razem,... ⇖ 533
Przepisy na czasie
Śledzie z tego przepisu są przepyszne, słodko - kwaśne,... ⇖ 4010
Prosty i szybki przepis na pyszne ciasteczka twarogowe... ⇖ 3509
Mięciutki środek i pysznie chrupiąca skórka ... cóż... ⇖ 2261
Warstwowa sałatka z pieczarkami marynowanymi to pyszna i... ⇖ 1480
Ciasto na wafelkowym spodzie to doskonałe rozwiązanie... ⇖ 953
Dzisiaj zapraszam na błyskawiczne ciasto, które idealnie... ⇖ 829
Wprowadzenie do przepisu na Kruche Ciasteczka Kruche... ⇖ 811