BARSZCZ WIGILIJNY NA ZAKWASIE
Źródło: https://karmel-itka.blogspot.com/2019/12/barszcz-wigilijny-na-zakwasie.html
Skoro w poprzednim wpisie pojawił się zakwas na barszcz wigilijny, to czas na jego wykorzystanie. Barszcz na zakwasie na wigilijnym stole to dość długa tradycja. Pierwsze wzmianki o tej zupie jako potrawie wigilijnej pojawiają się już w XVI wieku.Do przygotowania bulionu można wykorzystać nie tylko grzyby, ale również głowę ryby, co polecała sama Maria Disslowa, autorka jednej z...
Najnowsze przepisy
Kokosowy blok Rafaello to ekspresowy deser bez pieczenia.... ⇖ 5
Delikatne naleśniki, aromatyczny farsz z leśnych grzybów... ⇖ 18
Przepyszny, puszysty i mięciutki piernik, który zawsze... ⇖ 18
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i... ⇖ 27
Pyszne i delikatne ciasto makowe z kremem budyniowym i... ⇖ 38
Przepisy z bloga
Odnoszę wrażenie, rozmawiając ze znajomymi, iż podroby... ⇖ 530
Kontynuując tematykę przetworów na zimę, z naciskiem na... ⇖ 554
Mamy już październik, więc w większości przypadków... ⇖ 648
Przez wiele lat traktowaliśmy wszelkie zupy po macoszemu.... ⇖ 683
Wytrawne muffinki z suszonymi pomidorami, które dzisiaj... ⇖ 624
Z czym kojarzą się Wam krokiety? Bo mnie ewidentnie z... ⇖ 769
To kolejna receptura, która gościła niegdyś na naszym... ⇖ 813
Warzywa rządzą! Przekonujemy się o tym za każdym razem,... ⇖ 686
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 601
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 524
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 500
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 435
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 406
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 401
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 397
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 278
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 269
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 268









































