Barszcz z rurą

Proponujemy barszcz czerwony gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie rurami. To bardzo zdrowa zupa, mocno kolagenowa i jednocześnie bardzo smaczna. Kości długo gotowane nadają jej wyjątkowego sznytu. Barszcz z rurą znany był już w przedwojennej kuchni polskiej i uważany za rarytas.Składniki:1 nóżka z kurczaka-duża , tłusta2 kawałki kości wołowej ze szpikiem, ok. 1/2 kg, tzw. rury2-3 skórki z boczku wędzonego2 marchewki1 mały seler1 cebula z łupiną1/2...
Najnowsze przepisy
Sos włoski ala italiana do słoików na zimę robię co... ⇖ 0
Wpadło mi w ręce ostatnio trochę warzyw, które, z uwagi... ⇖ 0
Prosty przepis na paseczkową sałatkę z cukinii, tylko... ⇖ 9
Koktajle dla mózgu – przepis na lepszą pamięć i mniej... ⇖ 9
Sałatka z gorgonzolą i gruszką to ciekawe połączenie... ⇖ 9
Smaczna i sycąca zupa pomidorowa z kurczakiem, kiełbasą... ⇖ 17
Uwielbiam tą pastę z awokado, robię ją z dodatkami ,bo... ⇖ 11
Przepisy z bloga
Kotlet de volaille przyrządzamy z piersi kurczaka, którą... ⇖ 52
Przepisy na czasie
Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę... ⇖ 1453
Pierogi ruskie to klasyk, który zawsze się sprawdza!... ⇖ 963
Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na... ⇖ 641
Zapraszam Was serdecznie do kolejnego przepisu, w którym... ⇖ 550
Uwielbiam , chociaż nie jestem przesadnie mięsożerna.I... ⇖ 518
Najlepszy kompot na zimę to jest ten z mirabelek, który... ⇖ 465
Plasterki kanapkowe na zimę to znakomita propozycja na... ⇖ 458
Znakomite na zimę złote ogórki, które świetnie nadają... ⇖ 450