Najnowsze przepisy
Bośniacki mazurek Roberta Makłowicza. Przepis pochodzi z... ⇖ 10
Babka czekoladowa to jedno z tych ciast, którego nie może... ⇖ 13
Kasza biała to niezwykle wszechstronny produkt spożywczy,... ⇖ 11
Barszcz z rurą

Proponujemy barszcz czerwony gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie rurami. To bardzo zdrowa zupa, mocno kolagenowa i jednocześnie bardzo smaczna. Kości długo gotowane nadają jej wyjątkowego sznytu. Barszcz z rurą znany był już w przedwojennej kuchni polskiej i uważany za rarytas.Składniki:1 nóżka z kurczaka-duża , tłusta2 kawałki kości wołowej ze szpikiem, ok. 1/2 kg, tzw. rury2-3 skórki z boczku wędzonego2 marchewki1 mały seler1 cebula z łupiną1/2...
Przepisy z bloga
Przepisy na czasie
Ta sałatka to najlepsza sałatka porowa, jaką jadłam! Z... ⇖ 2583
Na wielkanocnym stole nie może zabraknąć czegoś... ⇖ 1732
Jajka w sosie francuskim to nie tylko smakowita, ale i... ⇖ 1076
Cytrynowiec to ciasto, które nie tylko zachwyca smakiem,... ⇖ 878
Babka to jedno z tych ciast, które idealnie sprawdza się... ⇖ 848
Pofalowany sernik na ciemnym spodzie Dziś najłatwiejszy... ⇖ 695
Wielkanocne kurczaczki to super pomysł na pyszną... ⇖ 582
Szynki w galarecie Tradycyjna sałatka jarzynowa zawinięta... ⇖ 571
Jeśli szukasz prostego, ale efektownego ciasta, które na... ⇖ 485