Barszcz z rurą

Proponujemy barszcz czerwony gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie rurami. To bardzo zdrowa zupa, mocno kolagenowa i jednocześnie bardzo smaczna. Kości długo gotowane nadają jej wyjątkowego sznytu. Barszcz z rurą znany był już w przedwojennej kuchni polskiej i uważany za rarytas.Składniki:1 nóżka z kurczaka-duża , tłusta2 kawałki kości wołowej ze szpikiem, ok. 1/2 kg, tzw. rury2-3 skórki z boczku wędzonego2 marchewki1 mały seler1 cebula z łupiną1/2...
Najnowsze przepisy
Thanksgiving is truly one of my favorite times of the year!... ⇖ 6
Ah, Thanksgiving! It’s that magical time of year when the... ⇖ 9
Oh, let me tell you, there’s something just magical about... ⇖ 13
Pyszny obiad bezmięsny czyli makaron z sosem z pieczonych... ⇖ 9
There’s just something about *cute Thanksgiving cupcakes*... ⇖ 14
Ah, Thanksgiving! It’s that magical time of year when... ⇖ 10
Przepisy z bloga
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od... ⇖ 114
Nasz sernik jest bardzo puszysty i delikatny. Użyłyśmy... ⇖ 143
Dzisiaj pieczemy szarlotki i jabłeczniki, tymczasem nasze... ⇖ 69
Bardzo proste ciasto z owocami. Wystarczy wrzucić do miski... ⇖ 76
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała... ⇖ 71
Tarte buraki na zimę -przepis podstawowy. Buraczki z tego... ⇖ 211
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 839
Przysmak Sułtana to jedno z tych ciast, które wygląda... ⇖ 391
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 366
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 351
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 286