Bigos dla 4 osób – tradycyjny przepis na wigilie i nie tylko.
Źródło: https://www.opowiastka.com/kulinaria/bigos-dla-4-osob/
Bigos to tradycyjne polskie danie, które jest rozpoznawalne na całym świecie. Jest to potrawa, której głównymi składnikami są kiszona kapusta i różne rodzaje mięsa. Przygotowanie tego dania wymaga trochę czasu, ale warto poświęcić trochę uwagi, ponieważ smak bigosu jest wyjątkowy i niepowtarzalny. Przepis, który przedstawiam poniżej, jest przeznaczony dla 4 osób. Składniki: – 500g kiszonej […] Artykuł Bigos dla 4 osób – tradycyjny przepis na wigilie i...
Najnowsze przepisy
13.12.2025 Magda Ta piernikowa owsianka z piekarnika to... ⇖ 8
Karpatka to jedno z tych ciast, które od razu przywołuje... ⇖ 16
W okresie bożonarodzeniowym a w zasadzie od pierwszych dni... ⇖ 10
Wilgotne brownie w świątecznej formie Pana Ciastka. Mały... ⇖ 10
Klasyczny wigilijny farsz do pierogów z kapustą kiszoną... ⇖ 20
Przepisy z bloga
Brokuł, znany również jako kapusta różyczkowa, jest... ⇖ 344
Zupa krem z dyni to klasyczne danie, które idealnie nadaje... ⇖ 371
Krewetki z makaronem i parmezanem to pyszne danie, które... ⇖ 367
Szaszłyki to popularne danie grillowe pochodzące z kuchni... ⇖ 394
Makaroniki to słodkie, kolorowe i delikatne ciasteczka z... ⇖ 367
Kurczak z piekarnika z pomidorkami to smaczne i zdrowe... ⇖ 480
Racuchy z jabłkiem to przysmak, który już od wieków... ⇖ 445
Bulion rybny to smakowita podstawa do wielu dań, które... ⇖ 357
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1212
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 631
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 549
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 530
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 475
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 436
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 430
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 415
W naszym domu na Wigilii karp jest jednym z obowiązkowych... ⇖ 314









































