Bigos „Pan Tadeusz” według kuchni staropolskiej. Smakuje wybornie. Przepis wideo

Nawet Mickiewicz zachwycał się bigosem, poświęcając mu wersy w swoim najsłynniejszym dziele. Przepisu tam oczywiście nie znajdziecie, ale jest o kapuście kiszonej, mięsiwie, kotłach i buchającej parze. To bardzo działa na wyobraźnię, aż chciało by się takiego bigosu spróbować. Jedyna rada, przyszykować największy gar, dobre składniki kuchni staropolskiej i buchnąć ogniem. Bierzmy się za gotowanie! […] Artykuł Bigos „Pan Tadeusz” według kuchni...
Najnowsze przepisy
Boczek pieczony rolowany to jeden z tych klasycznych... ⇖ 8
Pumpkin Spice Latte – jesienny klasyk w mojej kuchni.... ⇖ 10
Idealne na jeden kęs bułeczki boa od Buchcik pomieszane... ⇖ 8
Ruskie kluski z ziemniakami Kluski ruskie w 20 minut na... ⇖ 11
Dobry prezent to taki, który wywołuje emocje, pozostaje w... ⇖ 9
120 g makaronu Orzo100 g mrożonego groszku750 ml zimnej... ⇖ 13
Przepisy z bloga
MiÄso z udek z kurczaka Åwietnie nadaje siÄ do... ⇖ 364
Kolorowa, bardzo smaczna i nie nawet nie trzeba podawaÄ... ⇖ 360
Nietypowe danie gulaszowe, bo ze schabu, który krojony... ⇖ 3775
To danie nie tylko peÅne smaku, ale i bardzo pożywne... ⇖ 417
Kilka podstawowych skÅadników, prosty przepis i... ⇖ 646
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 821
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 352
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 312
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 259
Przysmak Sułtana to jedno z tych ciast, które wygląda... ⇖ 256