bigos
Źródło: http://babkawformie.blogspot.com/2016/11/bigos.html
Bigos gotuje raz w roku, pod koniec listopada. Duza porcje, zeby starczylo na zas . Bigosu przez wielkie B nie da sie ugotowac w jeden dzien. Zanim moj tegoroczny osiagnal pozadany aromat gotowalam go niemal tydzien ale efekt w pelni nas zadowala :-)skladniki:1 1/2 kg bialej kapusty1 1/2 kg kapusty kiszonej1 kg lopatki1/2 kg karkowki1/2 kg zeberek3 liscie laurowe10 owocow ziela angielskiego5 ja...
Najnowsze przepisy
Kuchnia retro od kilku lat przeżywa niezwykły renesans... ⇖ 4
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 7
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 82
Sycylia słynie z wyjątkowych słodkości, a jedną z nich... ⇖ 27
[ Artykuł sponsorowany] Kuchnia Malezji i Singapuru:... ⇖ 16
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 48
Przepisy z bloga
Czasem mam ochotę na coś prostego, ale konkretnego –... ⇖ 132
Sernik z mlekiem skondensowanym to jeden z moich ulubionych... ⇖ 679
Przepyszny sernik na tradycyjnym kruchym spodzie, kremowy i... ⇖ 884
Polecam Wam przepis na lekką, letnią sałatkę z rukoli z... ⇖ 1014
Pyszne jajka faszerowane zielonym groszkiem to doskonała... ⇖ 847
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 249
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 82
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 48
Domowe pralinki są smaczne, łatwe do zrobienia i... ⇖ 38
Buraczki z czosnkiem i majonezem – prosty przepis na... ⇖ 35
Przepis na aromatyczną korzenną szarlotkę idealną na... ⇖ 29
Sycylia słynie z wyjątkowych słodkości, a jedną z nich... ⇖ 27




































