Bigosik z młodej kapusty z pieczarkami i papryką

Bigosik z delikatnej, słodkiej młodej kapusty z pieczarkami, czerwoną papryką i kiełbasą, duszony na szybko jako doskonały dodatek do obiadu lub samodzielne danie na kolację. Sezon na młode kapusty już pomału się zaczyna, warto więc zrobić proste danie, które zachwyci delikatnym smakiem i wiosenną świeżością. Składniki:1 mała lub 1/2 dużej kapusty (600 g po poszatkowaniu) 25 dkg pieczarek1 duża cebula 2 grube kiełbasy wędzone (chłopska, swojska lub jałowcowa)1...
Najnowsze przepisy
Tropikalne cold brew, wspomnienie lata w szklance Smak,... ⇖ 15
Bardzo smaczny i zdrowy syrop z czarnego bzu z małą... ⇖ 74
Znalezienie idealnego prezentu bywa czasem prawdziwym... ⇖ 16
Fit, puszysty sernik – zawsze wychodzi (bez spodu)Lekki... ⇖ 21
Wspaniały smaki i naprawdę bardzo szybki w przygotowaniu!... ⇖ 75
Składniki: podudzia kurczaka 1 kg, przyprawa pikantna do... ⇖ 21
Najprostsze ciasto z cukinii – wilgotne, cytrynowe i... ⇖ 24
Przepisy z bloga
Kotlet de volaille przyrządzamy z piersi kurczaka, którą... ⇖ 52
Przepisy na czasie
Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę... ⇖ 1439
Pierogi ruskie to klasyk, który zawsze się sprawdza!... ⇖ 773
Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na... ⇖ 632
Zapraszam Was serdecznie do kolejnego przepisu, w którym... ⇖ 544
Uwielbiam , chociaż nie jestem przesadnie mięsożerna.I... ⇖ 510
Najlepszy kompot na zimę to jest ten z mirabelek, który... ⇖ 455
Plasterki kanapkowe na zimę to znakomita propozycja na... ⇖ 453
Znakomite na zimę złote ogórki, które świetnie nadają... ⇖ 443