Biscotti
Źródło: https://www.kronikapiekarnika.pl/2019/04/biscotti-do-chrupniecia.html
Do chrupnięcia. Na dwa albo trzy razy.Albo do zanurzenia w kawce lub winie, by ich aromatemprzepełniło się przed pierwszym kęsem.Wytrwałe, bo nie znam terminu ich przydatności, po prostu są tak długo, aż znikną.Do eksperymentowania z tym przepisemzmotywowała mnie paczka tych właśnie ciasteczek nabyta w Bolonii.Takie pyszne. Jako słodki prezent upchany w bagażu podręcznym ze mną...
Najnowsze przepisy
Kompot z żurawiny z dodatkiem pomarańczy to aromatyczny,... ⇖ 12
Poznaj rybę po grecku z fantastycznie dobranymi warzywami... ⇖ 47
Dzisiaj krótko i do rzeczy.To już kolejny piernik na moim... ⇖ 24
Przepisy z bloga
Przerywam dziś kolejną, przewidzianą wcześnieja tym... ⇖ 88
Wracam z poczuciem zaniedbania Kroniki.Ale z wyjątkowym... ⇖ 113
Gorąco.. po wyciagnięciu kolejnego pudełka z lodami z... ⇖ 173
To nie wypiek z dziś, choć nie powiem,kto wie, czy zaraz... ⇖ 152
Śpieszę do Was w niedzielny poranek,może znajdziecie... ⇖ 180
Dziś mam dla Was deser.Zastanawialiście się, czy to już... ⇖ 189
Przepisy na czasie
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 2828
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 2115
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1461
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 849
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 752
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 683
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 653
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 650









































