Bistro Entliczek-Pentliczek Czeski Knedliczek po Kuchennych Rewolucjach. Spróbowaliśmy menu Magdy Gessler
Źródło: https://kulinarnapolska.org/bistro-entliczek-pentliczek-czeski-knedliczek-po-kuchennych-rewolucjach-sprobowalismy-kaczki-magdy-gessler/
W dniu otwarcia odwiedziliśmy Bistro Entliczek-Pentliczek Czeski Knedliczek w Raciborzu, jedno z najmłodszych „dzieci” Magdy Gessler i jej Kuchennych Rewolucji. Specjalnością kuchni jest kaczka, całkiem niezła kaczka, jednak wielka porcja może pokonać nawet prawdziwego głodomora. Szczególnie, że na przystawkę serwują tu… serdelki. Pamiętamy ten szał, który jeszcze kilka lat temu towarzyszył otwarciom restauracji po rewolucji. […] Artykuł Bistro...
Najnowsze przepisy
Witajcie:) Przy sobocie zapraszam na pyszne, szybkie i... ⇖ 9
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 89
Takiego piernika jeszcze nie piekłam. Bardzo lekki i... ⇖ 22
Zdrowa pasta sardynkowa bez majonezu Dziś bardzo ... ⇖ 22
Wołowina po marokansku z Fasolką i Ziemniakami -Marqa... ⇖ 18
Carpaccio to danie, które uchodzi za kwintesencję... ⇖ 26
Przepisy z bloga
MiÄso z udek z kurczaka Åwietnie nadaje siÄ do... ⇖ 383
Kolorowa, bardzo smaczna i nie nawet nie trzeba podawaÄ... ⇖ 393
Nietypowe danie gulaszowe, bo ze schabu, który krojony... ⇖ 3861
To danie nie tylko peÅne smaku, ale i bardzo pożywne... ⇖ 446
Kilka podstawowych skÅadników, prosty przepis i... ⇖ 831
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 425
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 401
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 323
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 320
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 276
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 207
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 187
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 162
Przepyszna ryba po grecku w ekspresowej wersji dla... ⇖ 151
Ciasto Niespodzianka Markizy to elegancki, warstwowy deser,... ⇖ 138









































