Biszkopt kawowy
Źródło: https://rajchelewa.blogspot.com/2024/06/biszkopt-kawowy.html
Biszkopt kawowyProsty, szybki biszkopt o smaku kawowym -baza do ciast przekładanych kremami.Składniki:5 jajek3/4 szklanki cukru1,5 szklanki mąki1 łyżeczka proszku do pieczenia1 łyżka kakao2 łyżki kawy rozpuszczalnejszczypta soli250 ml wrzątku + łyżka kawy rozpuszczalnej do nasączenia biszkoptu Sposób wykonania: Forma prostokątna 28x18 cm wyłożona na dnie papierem do pieczenia. Wszystkie składniki w temperaturze pokojowej. Piekarnik rozgrzany do temperatury 170 °C (góra-dół...
Najnowsze przepisy
Mięciutki, wilgotny, po prostu rozpływa się w ustach.... ⇖ 3
Wino to nie tylko szlachetny trunek do degustacji, ale i... ⇖ 4
Miodownik z kremem budyniowym to jedno z tych tradycyjnych... ⇖ 19
Ciasto drożdżowe wzbogacone o kardamon z nadzieniem z... ⇖ 9
Przepisy z bloga
Proste, pyszne ciasto budyniowe na ciasteczkach petit... ⇖ 43
Prosta sałatka śledziowa, którą możemy podać gościom... ⇖ 43
Ciasto jest wyśmienite, wielowarstwowe począwszy od... ⇖ 75
Domowe pralinki są smaczne, łatwe do zrobienia i... ⇖ 94
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 548
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 473
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 450
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 389
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 373
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 352
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 341
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 245
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 228
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 222








































