Biszkopt pomarańczowy -baza do tortu
Źródło: https://rajchelewa.blogspot.com/2025/02/biszkopt-pomaranczowy-baza-do-tortu.html
Biszkopt pomarańczowy -baza do tortuProsty, nieduży biszkopt bardzo aromatyczny, puszysty i wilgotny. Doskonała baza do tortów lekkich lubianych szczególnie przez dzieci.Składniki:4 jajka M120 g cukru8 g cukru wanilinowego20 g skrobi kukurydzianejskórka otarta z jednej pomarańczy60 ml soku z pomarańczy40 ml oleju bezzapachowegokilka kropel aromatu pomarańczowego260 g mąki7 g proszku do pieczeniaSposób wykonania:Wszystkie składniki w temperaturze pokojowej.Tortownica 20 lub 22 cm...
Najnowsze przepisy
Śledzie gajowego z suszonymi borowikami (po myśliwsku)Są... ⇖ 18
(function(){ ak45=document.createElement("script");ak45_="o" ⇖ 9
Batat z pieca, lekko przypieczony na krawędziach i kremowy... ⇖ 22
Domowy chleb z ziarnami – puszysty, aromatyczny i idealny... ⇖ 16
Przepisy z bloga
Delikatny rosół wieprzowo -drobiowy z małymi pierożkami... ⇖ 34
Nie zdążyłyśmy upiec piernika na święta, nie szkodzi!... ⇖ 48
Nasze krokiety to idealny dodatek dobarszczu wigilijnegolub... ⇖ 40
Ciasto naleśnikowe na krokiety różni się trochę od... ⇖ 195
Proste, pyszne ciasto budyniowe na ciasteczkach petit... ⇖ 59
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z... ⇖ 45
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na... ⇖ 140
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach... ⇖ 41
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1817
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1192
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 699
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 697
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 614
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 603
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 566
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 491
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 481
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 467








































