Biszkopt z 5 jajek – równy, wysoki, baza pod tort/roladę

Biszkopt z 5 jajek – równy, wysoki, baza pod tort/roladęPewna, lekka baza pod torty i rolady. Proporcja 5 jaj + 150 g cukru + 150 g mąki (pszenna + skrobia) daje stabilny, sprężysty biszkopt, który nie opada i równo się kroi. Składniki (tortownica Ø 22–24 cm lub blacha 25×30 cm) 5 dużych jajek (L) – w temp. pokojowej, białka i żółtka osobno 150 g cukru (drobny kryształ) 90 g mąki pszennej (typ 450–500) 60 g skrobi ziemniaczanej szczypta soli opcj.: 1 łyżeczka...
Najnowsze przepisy
Cześć Kochani, zapraszam Was dziś na bardzo łatwe i... ⇖ 26
Witam wszystkich serdecznie .No cóż nie wiem czy lubicie... ⇖ 18
Jak przygotować zdrowe frytki beztłuszczowe? Przepis na... ⇖ 17
Pomidory to warzywo, które od pokoleń towarzyszy nam w... ⇖ 28
Gdy pierwszy raz spróbowałem wietnamskich sajgonek... ⇖ 25
Przepisy z bloga
Placuszki z Ricotty i Cytryną – Puszyste Jak Chmurka... ⇖ 47
Chili con Carne w 30 Minut – Ekspresowy Obiad z Jednego... ⇖ 50
Twarożek z Wędzonym Łososiem i Koperkiem – Idealny na... ⇖ 48
Nuggetsy z Piekarnika w Płatkach Kukurydzianych –... ⇖ 43
Pulpety Drobiowe w Sosie Koperkowym – Obiad, Który Otula... ⇖ 75
Owsianka Brownie Kakao + Banan – Śniadanie/Fit, Które... ⇖ 77
Kurczak w Sosie Serowym z Brokułem (One-Pot) – Szybki... ⇖ 78
Jaglanka Pieczona z Gruszką i Cynamonem – Rozgrzewające... ⇖ 62
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 808
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 344
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 299
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 239
Przepyszny domowy napój jak Pysio. Jest to rewelacyjne... ⇖ 229