Błotniak jabłkowo-orzechowy
Źródło: https://magicznakuchniakasia.blogspot.com/2014/04/botniak-jabkowo-orzechowy.html
To ciasto jest jednym z moich ulubionych szybkich ucieranych ciast. Tym razem polaczylam je z maslem orzechowym i jablkami. Wyszlo rewelacyjne, kruche, delikatne i wilgotne.Blotniak jablkowo-orzechowy.Skladniki na blotniak jablkowo-orzechowy:3 szklanki maki4 lyzki dzemu morelowego4 lyzki masla z orzeszkow ziemnych1 jajko1 szklanka mleka1 szklanka cukru4-5 jablek1 lyzka sody1 lyzka mielonego cynamo...
Najnowsze przepisy
Wołowina po marokansku z Fasolką i Ziemniakami -Marqa... ⇖ 7
Stary, sprawdzony przepis na kokosanki w polewie! Kokosanki... ⇖ 25
Dziś przepis na nietypowe buraczki .Buraczki po ukraińsku... ⇖ 22
Kiedy przygotowuję lekki deser z jabłek z cynamonem, od... ⇖ 19
Przepisy z bloga
Niezapomniane ciasto mojego dzieciństwa.Szarlotka - kruche... ⇖ 592
Moje ulubione ciasto na pierogi bezglutenowe, jak do tej... ⇖ 413
Obiad dosłownie w 30 minut. Idealny jak nam brakuje czasu,... ⇖ 396
Jeden z moich ulubionych farszy czyli delikatna cukinia,... ⇖ 605
Uwielbiam, nieskomplikowane, szybkie w wykonaniu i pięknie... ⇖ 699
Najlepszy jaki do tej pory jadłam chleb bezglutenowy.... ⇖ 614
Obecnie moje ulubione kopytka. Pyszne, a do tego delikatne,... ⇖ 556
Bardzo prosta i szybka przekąska z tortilli z dodatkiem... ⇖ 712
Od kilku lat moje ulubione ciasto na pierogi, bardzo... ⇖ 573
Najlepszy jak do tej pory sos do spaghetti z pomidorów,... ⇖ 616
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 414
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 315
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 308
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 259
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 203
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 182
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 158
Przepyszna ryba po grecku w ekspresowej wersji dla... ⇖ 141
Ciasto Niespodzianka Markizy to elegancki, warstwowy deser,... ⇖ 103









































