Błyskawiczny por duszony i jego właściwości zdrowotne
Źródło: https://www.gotujzdrowokolorowo.pl/2013/02/por-caloroczne-warzywo.html
POR (Alium Porum L.) znany jest od 4500 lat. W Polsce czesto jest niedoceniany. Najczesciej wystepuje w peczku wloszczyzny jako dodatek do rosolu. Ma nie tylko wyrafinowany smak, ale posiada rowniez wlasciwosci lecznicze. Warto go na stale wlaczyc do menu. Jest latwy w przygotowaniu i ma wiele zastosowan.
Najnowsze przepisy
Pasztet z karpia z dodatkiem jeszcze kilku ryb. Jest on dla... ⇖ 12
Moskaliki kupuję na wagę w sklepie rybnym, to takie małe... ⇖ 12
Wybór odpowiedniej patelni może diametralnie zmienić... ⇖ 14
Przepisy z bloga
Syrop z cebuli, babciny spsosób na przeziebienie dzisiaj... ⇖ 803
Kawa z koglem-moglem to prawdziwe mistrzostwo smaku. Nie... ⇖ 810
Dzisiejsza propozycją to klopsiki z dorsza - absolutnie... ⇖ 690
Klops z indyka z mielonego mięsa to najprostsza wersja... ⇖ 777
Sos dyniowy to jeden z najprostszych sposobów na... ⇖ 816
Jajecznica na parze to świetny pomysł na lekkostrawne... ⇖ 949
Proponuję prosty, zdrowy i pyszny deser dla amatorów... ⇖ 866
Marchew to bardzo zdrowe warzywko, powinno zatem jak... ⇖ 683
Dzisiaj zapraszam na placki ziemniaczane w wydaniu... ⇖ 780
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 572
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 501
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 483
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 411
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 384
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 381
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 371
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 252
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 248
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 247









































