Bób w śmietanie z majerankiem i cząbrem – kuchnia podkarpacka
Źródło: https://trzecitalerz.blogspot.com/2018/07/bob-w-smietanie-z-majerankiem-i-czabrem.html
Bob w smietanie z majerankiem i czabrem - kuchnia podkarpackaCzytajac o dawnej kuchni z regionu Polski poludniowo-wschodniej wsrod popularnych roslin straczkowych bob czesto bywa wymieniany jako pierwszy. Z biegiem czasu jednak zostal on wyparty przez groch i fasole. Byc moze dzieje sie tak ze wzgledow praktycznych. Fasola i groch doskonale sie susza i mozna ich uzywac caly rok, natomiast bob najl...
Najnowsze przepisy
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 74
Takiego piernika jeszcze nie piekłam. Bardzo lekki i... ⇖ 19
Zdrowa pasta sardynkowa bez majonezu Dziś bardzo ... ⇖ 22
Wołowina po marokansku z Fasolką i Ziemniakami -Marqa... ⇖ 17
Carpaccio to danie, które uchodzi za kwintesencję... ⇖ 26
Stary, sprawdzony przepis na kokosanki w polewie! Kokosanki... ⇖ 38
Przepisy z bloga
Pierogi ruskie z miętą - kuchnia podkarpackaPierogi... ⇖ 98
Makownik – kuchnia podkarpackaLokalizacja: Nowosiółki... ⇖ 483
Makówka wigilijna – kuchnia podkarpacka Lokalizacja:... ⇖ 323
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 423
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 384
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 322
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 313
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 272
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 207
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 186
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 162
Przepyszna ryba po grecku w ekspresowej wersji dla... ⇖ 148
Ciasto Niespodzianka Markizy to elegancki, warstwowy deser,... ⇖ 136









































