Bób w śmietanie z majerankiem i cząbrem – kuchnia podkarpacka

Bob w smietanie z majerankiem i czabrem - kuchnia podkarpackaCzytajac o dawnej kuchni z regionu Polski poludniowo-wschodniej wsrod popularnych roslin straczkowych bob czesto bywa wymieniany jako pierwszy. Z biegiem czasu jednak zostal on wyparty przez groch i fasole. Byc moze dzieje sie tak ze wzgledow praktycznych. Fasola i groch doskonale sie susza i mozna ich uzywac caly rok, natomiast bob najl...
Najnowsze przepisy
Dzień dobry. Dzisiaj na salony wjeżdża obłędny w smaku... ⇖ 12
Boczek pieczony rolowany to jeden z tych klasycznych... ⇖ 10
Przepisy z bloga
Pierogi ruskie z miętą - kuchnia podkarpackaPierogi... ⇖ 60
Makownik – kuchnia podkarpackaLokalizacja: Nowosiółki... ⇖ 430
Makówka wigilijna – kuchnia podkarpacka Lokalizacja:... ⇖ 279
Miodownik z orzechami – kuchnia podkarpacka Lokalizacja:... ⇖ 261
Lokalizacja: Bieździedza, gmina Kołaczyce, powiat... ⇖ 5517
Łemkowskie pierogi z ziemniakami i kapustą – kuchnia... ⇖ 291
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 825
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 354
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 323
Przysmak Sułtana to jedno z tych ciast, które wygląda... ⇖ 279
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 260