Bób z masłem

Polecamy naszą ulubioną przekąskę z dzieciństwa. U babci w ogródku zawsze był bób i latem wszyscy się nim zajadali. Prosta przegryzka dla dzieci i dorosłych, tania i zdrowa, uzależniająca równie mocno jak popcorn lub chipsy. Nasza babcia przyrządzała bób z „podpalanym” masłem i taki nam najbardziej smakował. Składniki:1/2 kg bobu2 czubate łyżki masłasól i cukier do smakuSposób wykonania:Bób myjemy, przekładamy do garnka, zalewamy wodą tak, aby go przykryć i...
Najnowsze przepisy
Pudding z tapioki z karmelizowanymi figami z dodatkiem... ⇖ 14
Sernik to u mnie w domu ciasto wyjątkowe – zawsze... ⇖ 218
Torta di Pere e Amaretti z efektem kakaowego marmurka,... ⇖ 15
Prosta przekąska, zaskakujące połączenie smaków.... ⇖ 16
Ogórki w azjatyckim stylu – chrupiąca przekąska pełna... ⇖ 19
Placki z cukinii to prosty i szybki pomysł na obiad lub... ⇖ 30
Carpaccio z arbuza z fetą Carpaccio z arbuza z fetą -... ⇖ 21
Kremowa zupa z cukinii i groszku– delikatna, zdrowa i... ⇖ 19
Przepisy z bloga
Kotlet de volaille przyrządzamy z piersi kurczaka, którą... ⇖ 50
Chrupiąca, pikantna cukinia w zalewie curry to doskonała... ⇖ 233
Przepisy na czasie
Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę... ⇖ 1428
Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na... ⇖ 621
Zapraszam Was serdecznie do kolejnego przepisu, w którym... ⇖ 535
Uwielbiam , chociaż nie jestem przesadnie mięsożerna.I... ⇖ 495
Najlepszy kompot na zimę to jest ten z mirabelek, który... ⇖ 446
Plasterki kanapkowe na zimę to znakomita propozycja na... ⇖ 444
Znakomite na zimę złote ogórki, które świetnie nadają... ⇖ 436
Chrupiąca, owocowa pokusa to ciasto, które moi bliscy... ⇖ 404