Bób z pstrągiem – kuchnia podkarpacka
Źródło: https://trzecitalerz.blogspot.com/2020/07/bob-z-pstragiem-kuchnia-podkarpacka.html
Bób z pstrągiem – kuchnia podkarpacka Dawna kuchnia bieszczadzka to przede wszystkim dania Bojków i Łemków, którzy licznie zamieszkiwali niegdyś te tereny. Krzysztof Antoniszak w zbiorze „Kuchnia Bieszczadu” opublikował sporo dawnych bojkowskich i łemkowskich przepisów kulinarnych, które latami kolekcjonował wypytując miejscową ludność, czytając stare zapiski, goszcząc w...
Najnowsze przepisy
Inlagd sill, czyli śledzie marynowane po szwedzku w sosie... ⇖ 4
Sernik Harataniec to wyjątkowe ciasto, które idealnie... ⇖ 24
Całkiem paradoksalnie ludzie nie lubią mieć zbyt dużego... ⇖ 39
Farszynki ziemniaczane to mazurski specjał w połączeniu... ⇖ 21
Barszcz wigilijny z buraków gotujemy na warzywach. Jest to... ⇖ 24
Przepisy z bloga
Serniki z PodkarpaciaPrzeglądając podkarpackie przepisy... ⇖ 41
Wigilijne barszcze i zupy z Podkarpacia Nasz region to... ⇖ 50
Kogutki z makiem – kuchnia podkarpackaLokalizacja: gmina... ⇖ 53
Przepisy na czasie
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 2511
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 2063
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1410
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 830
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 731
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 662
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 638
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 629









































