Bób z pstrągiem – kuchnia podkarpacka
Źródło: https://trzecitalerz.blogspot.com/2020/07/bob-z-pstragiem-kuchnia-podkarpacka.html
Bób z pstrągiem – kuchnia podkarpacka Dawna kuchnia bieszczadzka to przede wszystkim dania Bojków i Łemków, którzy licznie zamieszkiwali niegdyś te tereny. Krzysztof Antoniszak w zbiorze „Kuchnia Bieszczadu” opublikował sporo dawnych bojkowskich i łemkowskich przepisów kulinarnych, które latami kolekcjonował wypytując miejscową ludność, czytając stare zapiski, goszcząc w...
Najnowsze przepisy
Lubię takie szybkie i smakowite desery gdzie nie ma za... ⇖ 0
Witajcie:) Przy sobocie zapraszam na pyszne, szybkie i... ⇖ 23
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 145
Takiego piernika jeszcze nie piekłam. Bardzo lekki i... ⇖ 28
Przepisy z bloga
Pierogi ruskie z miętą - kuchnia podkarpackaPierogi... ⇖ 98
Makownik – kuchnia podkarpackaLokalizacja: Nowosiółki... ⇖ 483
Makówka wigilijna – kuchnia podkarpacka Lokalizacja:... ⇖ 323
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 435
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 431
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 334
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 330
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 286
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 220
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 193
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 169
Przepyszna ryba po grecku w ekspresowej wersji dla... ⇖ 154
Ciasto Niespodzianka Markizy to elegancki, warstwowy deser,... ⇖ 146








































