Najnowsze przepisy
Usmażone kotlety ze zmielonego schabu wieprzowego podane z... ⇖ 17
Pasta Bagna Cauda: Włoska Tradycja Prosto z Serca Piemontu... ⇖ 20
Już dawno miałam je w planach przygotować, ale jakoś... ⇖ 45
Chleb codzienny z czarnuszkąDomowy chleb pszenno-żytni z... ⇖ 39
Bób z pstrągiem – kuchnia podkarpacka
Bób z pstrągiem – kuchnia podkarpacka Dawna kuchnia bieszczadzka to przede wszystkim dania Bojków i Łemków, którzy licznie zamieszkiwali niegdyś te tereny. Krzysztof Antoniszak w zbiorze „Kuchnia Bieszczadu” opublikował sporo dawnych bojkowskich i łemkowskich przepisów kulinarnych, które latami kolekcjonował wypytując miejscową ludność, czytając stare zapiski, goszcząc w...
Przepisy z bloga
Podkarpackie zupy chrzanowe W tradycji ludowej chrzan jest... ⇖ 36
Jajka w sosie wiosennym – kuchnia podkarpackaLokalizacja:... ⇖ 88
Pascha wielkanocna – kuchnia podkarpackaLokalizacja:... ⇖ 71
Mazurek ze Stasiówki – kuchnia podkarpackaLokalizacja:... ⇖ 100