Bób z pstrągiem – kuchnia podkarpacka
Źródło: https://trzecitalerz.blogspot.com/2020/07/bob-z-pstragiem-kuchnia-podkarpacka.html
Bób z pstrągiem – kuchnia podkarpacka Dawna kuchnia bieszczadzka to przede wszystkim dania Bojków i Łemków, którzy licznie zamieszkiwali niegdyś te tereny. Krzysztof Antoniszak w zbiorze „Kuchnia Bieszczadu” opublikował sporo dawnych bojkowskich i łemkowskich przepisów kulinarnych, które latami kolekcjonował wypytując miejscową ludność, czytając stare zapiski, goszcząc w...
Najnowsze przepisy
Najlepsza surówka z kapusty pekińskiej i koperkiem Jeśli... ⇖ 11
Udka kurczaka pieczone z żurawiną to przepis jaki... ⇖ 10
Delikatny rosół wieprzowo -drobiowy z małymi pierożkami... ⇖ 15
Proste, postne i pachnące grzybami. Łazanki z kapustą to... ⇖ 12
Kanapka na ciepło z kiełbasą, cebulą, usmażona w jajku... ⇖ 18
Przepisy z bloga
Wigilijne barszcze i zupy z Podkarpacia Nasz region to... ⇖ 40
Kogutki z makiem – kuchnia podkarpackaLokalizacja: gmina... ⇖ 44
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1738
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1060
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 686
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 598
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 578
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 545
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 475
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 471
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 452









































