Najnowsze przepisy
Bób w zupełnie innej odsłonie, ze świeżymi warzywami... ⇖ 14
Prosty i szybki przepis na kaszę manną z dodatkiem jagód... ⇖ 12
Bób po marokańsku (Foul Mcharamel)– aromatyczna uczta... ⇖ 22
Jarzynka do obiadu to znakomity sposób na przetwory na... ⇖ 55
Szakszuka na naszym stole gości często według różnych... ⇖ 20
Cukinia po marokańsku z chermoulą– aromatyczna uczta z... ⇖ 35
Ostatnio korzystam z dobrodziejstw lata i zbieram wszystkie... ⇖ 35
Bramboraky – czeskie placki ziemniaczane

Bramboraky – czeskie placki ziemniaczane, to pomysł na pyszny obiad lub kolację. Usmażone na smalcu placki z tartych ziemniaków z dodatkiem dużej ilości czosnku, majeranku i kminku. Podaje się je tradycyjnie z kapustą albo zasmażaną albo kiszoną. Naprawdę pyszne połączenie! Danie smakuje nie tylko od razu po przygotowaniu ale też następnego dnia po odgrzaniu, warto więc za jednym zamachem zrobić więcej i mieć obiad na dwa dni. Placki też świetnie się mrożą. ...
Przepisy z bloga
Czy wiesz, że niepozorna pokrzywa, która parzy nasze nogi... ⇖ 80
Sushi z awokado i łososiem Sushi to nie tylko japońska... ⇖ 107
Boczniaki po grecku Te niezwykle aromatyczne grzyby, znane... ⇖ 155
Barszcz biały w chlebie Barszcz biały to jedno z tych... ⇖ 144
Tort z brownie i croissantów Wyobraź sobie deser, który... ⇖ 100
Sałatka z jajkiem, szynką i serem żółtym to prawdziwy... ⇖ 117
Przepisy na czasie
Wprowadzenie do Pasztecików z mięsem i sosem czosnkowym... ⇖ 470
Te ogórki wychodzą niezwykle łagodne w smaku i naprawdę... ⇖ 393
Gorące kanapki z blachy przygotowuje się bardzo szybko i... ⇖ 320
Zapraszam na smaczną mizerię z ogórków. Przygotowana z... ⇖ 106
Szukasz efektownego i pysznego ciasta, które zachwyci nie... ⇖ 106
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to... ⇖ 104