Brioszka szybka Enriki
Źródło: https://majaskorupska.blogspot.com/2022/02/brioszka-szybka-enriki.html
No właśnie, brioszka to taki wypiek, który wymaga czasu. A ile czasu? Najlepiej jeśli ciasto wyrasta przez noc, na co ja nigdy nie mam cierpliwości ani czasu. Kiedy przychodzi mi ochota na ciasto czy pieczywo, to zwykle chcę, a często potrzebuję je tego samego dnia, po kilku godzinach. Wyjątek stanowi chleb na zakwasie, tu się nie da niczego przyspieszyć, zakwas ma swój timing i nie...
Najnowsze przepisy
Pasztet z karpia z dodatkiem jeszcze kilku ryb. Jest on dla... ⇖ 15
Przez lata robiłam różne deski przekąsek, ale ta deska... ⇖ 11
Moskaliki kupuję na wagę w sklepie rybnym, to takie małe... ⇖ 13
Wybór odpowiedniej patelni może diametralnie zmienić... ⇖ 15
Przepisy z bloga
Jeżeli jesteście bananożercami jak ja, te post jest dla... ⇖ 561
Galette to moje ulubione ciasto. Jest to tarta francuska,... ⇖ 520
Cukinia obrodziła, potrzebne są pomysły i przepisy na... ⇖ 612
Włosi są mistrzami w antipasti, prościutkich mini... ⇖ 502
Zaczęłam przygotowania do nowych warsztatów, tym razem z... ⇖ 492
Zawsze lubiłam tarty kruche z owocami czy konfiturami, ale... ⇖ 543
To chyba najbardziej, no może po moussace greckie danie.... ⇖ 587
Dzisiaj trudno mi to sobie wyobrazić, że był czas, dawno... ⇖ 544
Eugenio Gollini był utalentowanym cukiernikiem z małego... ⇖ 586
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 572
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 502
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 484
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 413
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 385
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 381
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 371
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 253
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 249
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 248









































