Najnowsze przepisy
Składniki: papryka czerwona 3 kg, cukinia 4 sztuki... ⇖ 10
Szybka, zdrowa i pełnowartościowa sałatka ziemniaczana z... ⇖ 18
Dziś przedstawiam szybki i bardzo prosty obiad a zarazem... ⇖ 21
Pyszny szybki obiad, który naprawdę przygotujesz w kilka... ⇖ 25
briwats - marokańskie trójkąty z nadzieniem migdałowym nasączane miodem

Kolejny doskonały przepis z kuchni marokańskiej Pauli Wolfert to trójkąty z ciasta filo nadziewane masą migdałową nasączane w gorącym miodzie. Miód pokrywa je słodką i chrupiącą skorupką, dzięki czemu są niesamowicie słodkie, do tego smakują i pachną wodą pomarańczową, podobnie do deserów i słodyczy jadanych w Maroku, Tunezji, czy Turcji.Ciasto, którego użyłam to filo,...
Przepisy z bloga
Jeżeli jesteście bananożercami jak ja, te post jest dla... ⇖ 495
Galette to moje ulubione ciasto. Jest to tarta francuska,... ⇖ 430
Cukinia obrodziła, potrzebne są pomysły i przepisy na... ⇖ 516
Włosi są mistrzami w antipasti, prościutkich mini... ⇖ 437
Zaczęłam przygotowania do nowych warsztatów, tym razem z... ⇖ 408
Zawsze lubiłam tarty kruche z owocami czy konfiturami, ale... ⇖ 472
To chyba najbardziej, no może po moussace greckie danie.... ⇖ 489
Dzisiaj trudno mi to sobie wyobrazić, że był czas, dawno... ⇖ 447
Eugenio Gollini był utalentowanym cukiernikiem z małego... ⇖ 505
Przepisy na czasie
Gorące kanapki z blachy przygotowuje się bardzo szybko i... ⇖ 225
Szukasz efektownego i pysznego ciasta, które zachwyci nie... ⇖ 57
Zapraszam na smaczną mizerię z ogórków. Przygotowana z... ⇖ 54
Z kremem śmietankowym, musem z jagód i kruchym spodem z... ⇖ 46
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi.... ⇖ 46
Ten prosty i przepyszny deser z winogronami, kremem... ⇖ 41
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to... ⇖ 41
Drożdżówki w pomarańczowej nucie, z nadzieniem serowym... ⇖ 40