Bryzol czyli gastronomiczna legenda PRL. Bardzo smaczny kotlet wołowy z pieczarkami i cebulką. PRZEPIS
Źródło: https://kulinarnapolska.org/bryzol-czyli-gastronomiczna-legenda-prl-bardzo-smaczny-kotlet-wolowy-z-pieczarkami-i-cebulka-przepis/
Każdy szanujący się lokal gastronomiczny w PRL miał go w swoim jadłospisie. Mowa o bryzolu, kotlecie z grubo mielonej lub siekanej wołowiny podanym z pieczarkami i cebulką. Jest bardzo smaczny, warto więc wypróbować ten stary i nieco zapomniany przepis w swojej kuchni. Przepis na bryzol Składniki: 500 gramów zmielonej wołowiny – mięso najlepiej zemleć samodzielnie […] Artykuł Bryzol czyli gastronomiczna legenda PRL. Bardzo smaczny kotlet wołowy z pieczarkami i...
Najnowsze przepisy
Istnieją potrawy, które mimo pozornej prostoty zaskakują... ⇖ 9
Staropolski Barszcz WigilijnyBarszcz wigilijny to serce... ⇖ 18
Karp w galarecie - tradycyjny przepis Karp w galarecie -... ⇖ 10
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach... ⇖ 15
Kokosowy blok Rafaello to ekspresowy deser bez pieczenia.... ⇖ 30
Delikatne naleśniki, aromatyczny farsz z leśnych grzybów... ⇖ 24
Przepyszny, puszysty i mięciutki piernik, który zawsze... ⇖ 107
Przepisy z bloga
MiÄso z udek z kurczaka Åwietnie nadaje siÄ do... ⇖ 384
Kolorowa, bardzo smaczna i nie nawet nie trzeba podawaÄ... ⇖ 398
Nietypowe danie gulaszowe, bo ze schabu, który krojony... ⇖ 3875
To danie nie tylko peÅne smaku, ale i bardzo pożywne... ⇖ 448
Kilka podstawowych skÅadników, prosty przepis i... ⇖ 847
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 608
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 531
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 508
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 448
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 415
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 407
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 405
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 285
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 278
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 277









































