Bryzol czyli gastronomiczna legenda PRL. Bardzo smaczny kotlet wołowy z pieczarkami i cebulką. PRZEPIS
Źródło: https://kulinarnapolska.org/bryzol-czyli-gastronomiczna-legenda-prl-bardzo-smaczny-kotlet-wolowy-z-pieczarkami-i-cebulka-przepis/
Każdy szanujący się lokal gastronomiczny w PRL miał go w swoim jadłospisie. Mowa o bryzolu, kotlecie z grubo mielonej lub siekanej wołowiny podanym z pieczarkami i cebulką. Jest bardzo smaczny, warto więc wypróbować ten stary i nieco zapomniany przepis w swojej kuchni. Przepis na bryzol Składniki: 500 gramów zmielonej wołowiny – mięso najlepiej zemleć samodzielnie […] Artykuł Bryzol czyli gastronomiczna legenda PRL. Bardzo smaczny kotlet wołowy z pieczarkami i...
Najnowsze przepisy
Wigilijne barszcze i zupy z Podkarpacia Nasz region to... ⇖ 8
Tymi ciasteczkami przerwałam pisanie bloga, nimi otwieram... ⇖ 12
Nie ma nic lepszego niż domowa konserwa. Taką konserwę... ⇖ 78
2 jajka80 g cukru100 ml oleju2 dojrzałe banany150 g mąki... ⇖ 14
13.12.2025 Magda Ta piernikowa owsianka z piekarnika to... ⇖ 26
Karpatka to jedno z tych ciast, które od razu przywołuje... ⇖ 29
Przepisy z bloga
MiÄso z udek z kurczaka Åwietnie nadaje siÄ do... ⇖ 384
Kolorowa, bardzo smaczna i nie nawet nie trzeba podawaÄ... ⇖ 400
Nietypowe danie gulaszowe, bo ze schabu, który krojony... ⇖ 3880
To danie nie tylko peÅne smaku, ale i bardzo pożywne... ⇖ 448
Kilka podstawowych skÅadników, prosty przepis i... ⇖ 851
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1380
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 645
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 559
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 541
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 489
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 443
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 435
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 424
W naszym domu na Wigilii karp jest jednym z obowiązkowych... ⇖ 330









































