Bryzol czyli gastronomiczna legenda PRL. Bardzo smaczny kotlet wołowy z pieczarkami i cebulką. PRZEPIS

Każdy szanujący się lokal gastronomiczny w PRL miał go w swoim jadłospisie. Mowa o bryzolu, kotlecie z grubo mielonej lub siekanej wołowiny podanym z pieczarkami i cebulką. Jest bardzo smaczny, warto więc wypróbować ten stary i nieco zapomniany przepis w swojej kuchni. Przepis na bryzol Składniki: 500 gramów zmielonej wołowiny – mięso najlepiej zemleć samodzielnie […] Artykuł Bryzol czyli gastronomiczna legenda PRL. Bardzo smaczny kotlet wołowy z pieczarkami i...
Najnowsze przepisy
Ciasto ucierane, śliwki i duuużo kruszonki. To musi być... ⇖ 9
SUROWIEC-400 g mięso z łopatki-300 g mięso drobiowe-300... ⇖ 16
Kurczak pod pierzynką z cebuli – szybki, rodzinny obiad... ⇖ 16
Nie, żebym nie lubił surówki z kiszonej kapusty, ale w... ⇖ 15
Gniazdka mielone z pieczarkami i serem to jedno z tych... ⇖ 12
Domowe najlepsze! Wiadomo.Lody wiśniowo-bananowe z 2... ⇖ 12
Przepisy z bloga
MiÄso z udek z kurczaka Åwietnie nadaje siÄ do... ⇖ 330
Kolorowa, bardzo smaczna i nie nawet nie trzeba podawaÄ... ⇖ 328
Nietypowe danie gulaszowe, bo ze schabu, który krojony... ⇖ 3693
To danie nie tylko peÅne smaku, ale i bardzo pożywne... ⇖ 386
Kilka podstawowych skÅadników, prosty przepis i... ⇖ 543
Przepisy na czasie
Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę... ⇖ 1479
Pierogi ruskie to klasyk, który zawsze się sprawdza!... ⇖ 1095
Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na... ⇖ 663
Zapraszam Was serdecznie do kolejnego przepisu, w którym... ⇖ 565
Uwielbiam , chociaż nie jestem przesadnie mięsożerna.I... ⇖ 549
Najlepszy kompot na zimę to jest ten z mirabelek, który... ⇖ 481
Plasterki kanapkowe na zimę to znakomita propozycja na... ⇖ 479
Znakomite na zimę złote ogórki, które świetnie nadają... ⇖ 470