Bryzol czyli gastronomiczna legenda PRL. Bardzo smaczny kotlet wołowy z pieczarkami i cebulką. PRZEPIS
Źródło: https://kulinarnapolska.org/bryzol-czyli-gastronomiczna-legenda-prl-bardzo-smaczny-kotlet-wolowy-z-pieczarkami-i-cebulka-przepis/
Każdy szanujący się lokal gastronomiczny w PRL miał go w swoim jadłospisie. Mowa o bryzolu, kotlecie z grubo mielonej lub siekanej wołowiny podanym z pieczarkami i cebulką. Jest bardzo smaczny, warto więc wypróbować ten stary i nieco zapomniany przepis w swojej kuchni. Przepis na bryzol Składniki: 500 gramów zmielonej wołowiny – mięso najlepiej zemleć samodzielnie […] Artykuł Bryzol czyli gastronomiczna legenda PRL. Bardzo smaczny kotlet wołowy z pieczarkami i...
Najnowsze przepisy
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 24
Domowe pralinki są smaczne, łatwe do zrobienia i... ⇖ 17
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 28
Buraczki z czosnkiem i majonezem – prosty przepis na... ⇖ 22
Domowa żurawina w słoikach to najlepszy dodatek do mięs,... ⇖ 13
Przepisy z bloga
MiÄso z udek z kurczaka Åwietnie nadaje siÄ do... ⇖ 380
Kolorowa, bardzo smaczna i nie nawet nie trzeba podawaÄ... ⇖ 385
Nietypowe danie gulaszowe, bo ze schabu, który krojony... ⇖ 3851
To danie nie tylko peÅne smaku, ale i bardzo pożywne... ⇖ 444
Kilka podstawowych skÅadników, prosty przepis i... ⇖ 813
Przepisy na czasie
Ciasto pijak siostry Anastazji to klasyka polskich stołów... ⇖ 62
Kebab na papierze do pieczenia Nastała moda na genialny... ⇖ 59
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu... ⇖ 56
Miękkie ciasto, aromatyczny farsz z kapusty i grzybów,... ⇖ 48
Domowy filet z indyka – zdrowa wędlina bez dodatków i w... ⇖ 44
Pyszne proste danie, do którego idealnie pasuje kasza... ⇖ 38
Pasta pieczarkowa z jajkiem Pasta pieczarkowa z jajkiem -... ⇖ 38
MINI ROGALIKI Z CIASTA FRANCUSKIEGOMam dla ciebie dzisiaj... ⇖ 37
składniki na biszkopt kakaowy:70 g mąki 25 g kakao4 jajka... ⇖ 32









































