Bryzol czyli gastronomiczna legenda PRL. Bardzo smaczny kotlet wołowy z pieczarkami i cebulką. PRZEPIS
Źródło: https://kulinarnapolska.org/bryzol-czyli-gastronomiczna-legenda-prl-bardzo-smaczny-kotlet-wolowy-z-pieczarkami-i-cebulka-przepis/
Każdy szanujący się lokal gastronomiczny w PRL miał go w swoim jadłospisie. Mowa o bryzolu, kotlecie z grubo mielonej lub siekanej wołowiny podanym z pieczarkami i cebulką. Jest bardzo smaczny, warto więc wypróbować ten stary i nieco zapomniany przepis w swojej kuchni. Przepis na bryzol Składniki: 500 gramów zmielonej wołowiny – mięso najlepiej zemleć samodzielnie […] Artykuł Bryzol czyli gastronomiczna legenda PRL. Bardzo smaczny kotlet wołowy z pieczarkami i...
Najnowsze przepisy
Pyszne ciasto które zrobicie w kilka minut, wilgotne i... ⇖ 16
Bardzo proste w przygotowaniu, smaczne i efektowne roladki... ⇖ 25
Sernik z bezą kokosową to klasyczny domowy wypiek, który... ⇖ 18
Najlepsza surówka z kapusty pekińskiej i koperkiem Jeśli... ⇖ 28
Udka kurczaka pieczone z żurawiną to przepis jaki... ⇖ 29
Przepisy z bloga
MiÄso z udek z kurczaka Åwietnie nadaje siÄ do... ⇖ 387
Kolorowa, bardzo smaczna i nie nawet nie trzeba podawaÄ... ⇖ 405
Nietypowe danie gulaszowe, bo ze schabu, który krojony... ⇖ 3888
To danie nie tylko peÅne smaku, ale i bardzo pożywne... ⇖ 451
Kilka podstawowych skÅadników, prosty przepis i... ⇖ 854
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1763
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1121
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 691
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 600
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 590
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 553
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 486
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 479
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 475
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 457









































