Bryzol czyli gastronomiczna legenda PRL. Bardzo smaczny kotlet wołowy z pieczarkami i cebulką. PRZEPIS
Źródło: https://kulinarnapolska.org/bryzol-czyli-gastronomiczna-legenda-prl-bardzo-smaczny-kotlet-wolowy-z-pieczarkami-i-cebulka-przepis/
Każdy szanujący się lokal gastronomiczny w PRL miał go w swoim jadłospisie. Mowa o bryzolu, kotlecie z grubo mielonej lub siekanej wołowiny podanym z pieczarkami i cebulką. Jest bardzo smaczny, warto więc wypróbować ten stary i nieco zapomniany przepis w swojej kuchni. Przepis na bryzol Składniki: 500 gramów zmielonej wołowiny – mięso najlepiej zemleć samodzielnie […] Artykuł Bryzol czyli gastronomiczna legenda PRL. Bardzo smaczny kotlet wołowy z pieczarkami i...
Najnowsze przepisy
Farszynki ziemniaczane to mazurski specjał w połączeniu... ⇖ 11
Barszcz wigilijny z buraków gotujemy na warzywach. Jest to... ⇖ 14
Ten jabłecznik to idealne ciasto na rodzinne spotkania i... ⇖ 21
Przewożenie tortów i ciast wbrew pozorom nie musi być... ⇖ 12
Jesteś na redukcji i obawiasz się, aby początek nowego... ⇖ 18
Ciasto Kajmakowa Rozkosz to pyszne i proste ciasto z masą... ⇖ 23
19.12.2025 Magda Ten sernik z kruszonką i żurawiną ma... ⇖ 25
Przepisy z bloga
MiÄso z udek z kurczaka Åwietnie nadaje siÄ do... ⇖ 390
Kolorowa, bardzo smaczna i nie nawet nie trzeba podawaÄ... ⇖ 410
Nietypowe danie gulaszowe, bo ze schabu, który krojony... ⇖ 3897
To danie nie tylko peÅne smaku, ale i bardzo pożywne... ⇖ 454
Kilka podstawowych skÅadników, prosty przepis i... ⇖ 861
Przepisy na czasie
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 2291
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 2028
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1389
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 810
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 724
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 654
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 631
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 617









































