Bryzol czyli gastronomiczna legenda PRL. Bardzo smaczny kotlet wołowy z pieczarkami i cebulką. PRZEPIS
Źródło: https://kulinarnapolska.org/bryzol-czyli-gastronomiczna-legenda-prl-bardzo-smaczny-kotlet-wolowy-z-pieczarkami-i-cebulka-przepis/
Każdy szanujący się lokal gastronomiczny w PRL miał go w swoim jadłospisie. Mowa o bryzolu, kotlecie z grubo mielonej lub siekanej wołowiny podanym z pieczarkami i cebulką. Jest bardzo smaczny, warto więc wypróbować ten stary i nieco zapomniany przepis w swojej kuchni. Przepis na bryzol Składniki: 500 gramów zmielonej wołowiny – mięso najlepiej zemleć samodzielnie […] Artykuł Bryzol czyli gastronomiczna legenda PRL. Bardzo smaczny kotlet wołowy z pieczarkami i...
Najnowsze przepisy
Są takie smaki, które całkowicie wykraczają poza swoje... ⇖ 15
Piernik krakowski to klasyczne, domowe ciasto o głębokim... ⇖ 13
Kurczak w sosie mascarpone z białym winem.Ten przepis to... ⇖ 8
Jedne z moich ulubionych ciasteczek z lukrem i kremem... ⇖ 17
Nasze krokiety to idealny dodatek dobarszczu wigilijnegolub... ⇖ 25
Szyszki czekoladowe to przepyszny, słodki deser, idealny... ⇖ 27
Przepisy z bloga
MiÄso z udek z kurczaka Åwietnie nadaje siÄ do... ⇖ 385
Kolorowa, bardzo smaczna i nie nawet nie trzeba podawaÄ... ⇖ 403
Nietypowe danie gulaszowe, bo ze schabu, który krojony... ⇖ 3882
To danie nie tylko peÅne smaku, ale i bardzo pożywne... ⇖ 449
Kilka podstawowych skÅadników, prosty przepis i... ⇖ 852
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1601
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 664
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 583
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 557
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 512
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 463
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 463
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 435
W naszym domu na Wigilii karp jest jednym z obowiązkowych... ⇖ 358









































