Bryzol wołowy
Źródło: https://www.mecooks.pl/mieso/bryzol-wolowy/
Danie prosto z PRL-u czyli bryzol. Jest to proste danie w formie kotletów, które przygotować można z mięsa mielonego lub z mięsa siekanego, zarówno wołowiny jak i z wieprzowiny. Mięso po zmieleniu lub posiekaniu doprawia się podstawowymi tylko przyprawami czyli solą oraz pieprzem, dodaje do masy mięsnej jajko, wyrabia i formuje w kulki, które obtacza… The post Bryzol wołowy appeared first on MeCooks Blog.
Najnowsze przepisy
Ciasto Orzechowa Bajka to miękki biszkopt z orzechami... ⇖ 11
Sprawdzony przepis na kotlety mielone z Air Fryer – jak... ⇖ 11
Proste i pyszne kanapeczki na szybko. Idealne na każdą... ⇖ 9
26.11.2025 Magda To danie to dowód na to, że prostota... ⇖ 11
Kruche i aromatyczne pierogi pieczone z kapustą i grzybami... ⇖ 23
„Wiesz, co zabija dobre śniadanie? Rutyna. Kiedy rano... ⇖ 23
Placki ziemniaczane na smalcu gęsim Dziś, smalec gęsi... ⇖ 18
Przepisy z bloga
Jajka po turecku to danie, którego koniecznie musicie... ⇖ 53
Ubita feta to puszysty i delikatny dip, który doskonale... ⇖ 54
Pyszny obiad bezmięsny czyli makaron z sosem z pieczonych... ⇖ 56
Maślane drożdżówki z serem ricotta i figami to wytrawny... ⇖ 87
Przepisy na czasie
Jeśli szukacie przepisu na wyjątkową sałatkę, która... ⇖ 2072
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1133
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 967
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 880
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 858
Ciasta z polewą czekoladową są przepyszne! Poniżej... ⇖ 579









































