Bryzol wołowy
Źródło: https://www.mecooks.pl/mieso/bryzol-wolowy/
Danie prosto z PRL-u czyli bryzol. Jest to proste danie w formie kotletów, które przygotować można z mięsa mielonego lub z mięsa siekanego, zarówno wołowiny jak i z wieprzowiny. Mięso po zmieleniu lub posiekaniu doprawia się podstawowymi tylko przyprawami czyli solą oraz pieprzem, dodaje do masy mięsnej jajko, wyrabia i formuje w kulki, które obtacza… The post Bryzol wołowy appeared first on MeCooks Blog.
Najnowsze przepisy
Klasyczny wigilijny farsz do pierogów z kapustą kiszoną... ⇖ 14
Tradycyjny farsz do uszek przygotowany z aromatycznych... ⇖ 18
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z... ⇖ 11
Składniki :3 kg buraczków ( waga po obraniu )2 większe... ⇖ 10
Kapusta z grochem to pyszne i syte danie, które zachwyci... ⇖ 31
Przepisy z bloga
Jajka po turecku to danie, którego koniecznie musicie... ⇖ 63
Ubita feta to puszysty i delikatny dip, który doskonale... ⇖ 67
Pyszny obiad bezmięsny czyli makaron z sosem z pieczonych... ⇖ 67
Maślane drożdżówki z serem ricotta i figami to wytrawny... ⇖ 92
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1142
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 625
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 546
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 524
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 467
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 425
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 424
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 411
W naszym domu na Wigilii karp jest jednym z obowiązkowych... ⇖ 309









































