Bryzol wołowy

Danie prosto z PRL-u czyli bryzol. Jest to proste danie w formie kotletów, które przygotować można z mięsa mielonego lub z mięsa siekanego, zarówno wołowiny jak i z wieprzowiny. Mięso po zmieleniu lub posiekaniu doprawia się podstawowymi tylko przyprawami czyli solą oraz pieprzem, dodaje do masy mięsnej jajko, wyrabia i formuje w kulki, które obtacza… The post Bryzol wołowy appeared first on MeCooks Blog.
Najnowsze przepisy
Klasyk do kanapek i obiadu: cienkie plasterki ogórka +... ⇖ 11
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 32
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 62
Przepisy z bloga
Czasami to właśnie najprostsze dania smakują najlepiej... ⇖ 40
Fasolka szparagowa w sosie serowym z kluskami śląskimi to... ⇖ 95
Kanapki z cukinii i parmezanu wyjątkowo przypadły mi do... ⇖ 80
Tarta filo z kurkami to doskonały pomysł na smaczne danie... ⇖ 79
Ciasto z papierówkami to domowy wypiek, który możemy... ⇖ 97
Domowy döner kebab z kurczaka to pyszne, pieczone mięso w... ⇖ 93
Przepisy na czasie
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 195
Rolada biszkoptowa z jabłkami jest banalnie prosta w... ⇖ 115
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 81
Ciasto Orzechowa Krówka to pyszne ciasto z kajmakiem i... ⇖ 69
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 61