Bryzol wołowy

Danie prosto z PRL-u czyli bryzol. Jest to proste danie w formie kotletów, które przygotować można z mięsa mielonego lub z mięsa siekanego, zarówno wołowiny jak i z wieprzowiny. Mięso po zmieleniu lub posiekaniu doprawia się podstawowymi tylko przyprawami czyli solą oraz pieprzem, dodaje do masy mięsnej jajko, wyrabia i formuje w kulki, które obtacza… The post Bryzol wołowy appeared first on MeCooks Blog.
Najnowsze przepisy
Robię ją z kukurydzy konserwowej, dlatego można gotować... ⇖ 10
Ciasto czekoladowe ze śliwkami na kefirze to pomysł na... ⇖ 10
Sernik z mlekiem skondensowanym to ciasto, które potrafi... ⇖ 43
Przepisy z bloga
Figi zapiekane z serem feta i boczkiem to idealny pomysł... ⇖ 28
Śliwki, zarówno w słodkich wypiekach, jak i w daniach... ⇖ 39
Czasami to właśnie najprostsze dania smakują najlepiej... ⇖ 50
Fasolka szparagowa w sosie serowym z kluskami śląskimi to... ⇖ 101
Kanapki z cukinii i parmezanu wyjątkowo przypadły mi do... ⇖ 89
Tarta filo z kurkami to doskonały pomysł na smaczne danie... ⇖ 88
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 1995
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 322
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 288
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 281
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 243
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 237
Rolada biszkoptowa z jabłkami jest banalnie prosta w... ⇖ 199