Bryzol wołowy
Źródło: https://www.mecooks.pl/mieso/bryzol-wolowy/
Danie prosto z PRL-u czyli bryzol. Jest to proste danie w formie kotletów, które przygotować można z mięsa mielonego lub z mięsa siekanego, zarówno wołowiny jak i z wieprzowiny. Mięso po zmieleniu lub posiekaniu doprawia się podstawowymi tylko przyprawami czyli solą oraz pieprzem, dodaje do masy mięsnej jajko, wyrabia i formuje w kulki, które obtacza… The post Bryzol wołowy appeared first on MeCooks Blog.
Najnowsze przepisy
Bardzo aromatyczny kurczak, który znakomicie sprawdzi się... ⇖ 11
Kluski serowe z odrobiną gotowanych ziemniaków możemy... ⇖ 7
Pomysł na deser z jabłkami Prosty, ponadczasowy deser... ⇖ 6
Najlepsze pierniczki imbirowe- pachnące cynamonem ale i... ⇖ 9
Nadejszła wiekopomna chwila, gdzie bezkarne spożywanie... ⇖ 8
Przepisy z bloga
Pyszny obiad bezmięsny czyli makaron z sosem z pieczonych... ⇖ 42
Maślane drożdżówki z serem ricotta i figami to wytrawny... ⇖ 76
Obiad bez glutenu na bazie kaszy jaglanej, grzybów kurek... ⇖ 70
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 113
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 81
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 77
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 74
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 60








































