Bulgur
Źródło: https://sprawdzonakuchnia.pl/bulgur/
Bulgur - kasza produkowana z twardej pszenicy durum, dostępna jest w trzech odmianach; drobno, średnio i gruboziarnistej, dziś wykorzystamy tę gruboziarnistą. Kasza ma bardzo oryginalny lekko orzechowy smak i w odróżnieniu od kaszy gryczanej nadaje się do przygotowania potraw słodkich i słonych. Wielką zaletą poza smakiem jest jej niski indeks glikemiczny (IG 46 ) co... Read More Artykuł Bulgur pochodzi z serwisu Sprawdzona Kuchnia.
Najnowsze przepisy
Od kilku lat w sieci panuje ogromna moda na picie matchy.... ⇖ 2
Pyszna ryba z moimi ukochanymi boczniakami - tym razem w... ⇖ 7
Grudzień ma w sobie niepowtarzalną magię, która narasta... ⇖ 8
Zupa z boczniaków z ziemniakami to bardzo prosty przepis!... ⇖ 7
Ostatnio przygotowałam rogaliki z orzechowym nadzieniem... ⇖ 14
Bardzo aromatyczny kurczak, który znakomicie sprawdzi się... ⇖ 21
Przepisy z bloga
A więc jesień! Pełne słońca wspomnienia z wakacyjnych... ⇖ 80
Świąteczne ciastka czekoladowe z miękkim środkiem w... ⇖ 96
Świąteczne ciastka czekoladowe z miękkim środkiem w... ⇖ 213
Makaron udon jest to jeden z moich ulubionych makaronów.... ⇖ 244
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 115
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 88
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 81
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 75
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 63









































