Bulgur
Źródło: https://sprawdzonakuchnia.pl/bulgur/
Bulgur - kasza produkowana z twardej pszenicy durum, dostępna jest w trzech odmianach; drobno, średnio i gruboziarnistej, dziś wykorzystamy tę gruboziarnistą. Kasza ma bardzo oryginalny lekko orzechowy smak i w odróżnieniu od kaszy gryczanej nadaje się do przygotowania potraw słodkich i słonych. Wielką zaletą poza smakiem jest jej niski indeks glikemiczny (IG 46 ) co... Read More Artykuł Bulgur pochodzi z serwisu Sprawdzona Kuchnia.
Najnowsze przepisy
Prosta sałatka śledziowa, którą możemy podać gościom... ⇖ 20
Dzień dobry :-) Grudzień to zabiegany miesiąc, więc u... ⇖ 12
Przepis nadelikatne, puszyste i wilgotne ciasto z dodatkiem... ⇖ 19
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na po prostu mega HIT... ⇖ 25
Przepisy z bloga
A więc jesień! Pełne słońca wspomnienia z wakacyjnych... ⇖ 101
Świąteczne ciastka czekoladowe z miękkim środkiem w... ⇖ 124
Świąteczne ciastka czekoladowe z miękkim środkiem w... ⇖ 228
Makaron udon jest to jeden z moich ulubionych makaronów.... ⇖ 273
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 397
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 301
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 292
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 237
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 189
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 171
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 145
Przepyszna ryba po grecku w ekspresowej wersji dla... ⇖ 102









































