Bulgur
Źródło: https://sprawdzonakuchnia.pl/bulgur/
Bulgur - kasza produkowana z twardej pszenicy durum, dostępna jest w trzech odmianach; drobno, średnio i gruboziarnistej, dziś wykorzystamy tę gruboziarnistą. Kasza ma bardzo oryginalny lekko orzechowy smak i w odróżnieniu od kaszy gryczanej nadaje się do przygotowania potraw słodkich i słonych. Wielką zaletą poza smakiem jest jej niski indeks glikemiczny (IG 46 ) co... Read More Artykuł Bulgur pochodzi z serwisu Sprawdzona Kuchnia.
Najnowsze przepisy
Wołowina po marokansku z Fasolką i Ziemniakami -Marqa... ⇖ 9
Carpaccio to danie, które uchodzi za kwintesencję... ⇖ 18
Stary, sprawdzony przepis na kokosanki w polewie! Kokosanki... ⇖ 29
Dziś przepis na nietypowe buraczki .Buraczki po ukraińsku... ⇖ 24
Kiedy przygotowuję lekki deser z jabłek z cynamonem, od... ⇖ 20
Przepisy z bloga
A więc jesień! Pełne słońca wspomnienia z wakacyjnych... ⇖ 102
Świąteczne ciastka czekoladowe z miękkim środkiem w... ⇖ 124
Świąteczne ciastka czekoladowe z miękkim środkiem w... ⇖ 228
Makaron udon jest to jeden z moich ulubionych makaronów.... ⇖ 273
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 417
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 315
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 308
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 260
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 204
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 182
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 158
Przepyszna ryba po grecku w ekspresowej wersji dla... ⇖ 141
Ciasto Niespodzianka Markizy to elegancki, warstwowy deser,... ⇖ 111









































