bułki pszenne z maślaną skórką (na jogurcie)
Źródło: http://zcukrempudrem.blogspot.com/2013/10/buki-pszenne-z-maslana-skorka-na.html
Baardzo pachnace maslem, delikatne pszenne bulencje, uniwersalne, beda pasowaly do powidel ze szklanka mleka, jak i do szyneczki czy schabu pieczonego, ciasto bezproblemowo sie gniecie, polecam :)450 gram maki pszennej + ewentualnie do podsypania (max 2 lyzki)maly kubeczek jogurtu naturalnego ( 130 - 150 gram)1 lyzeczka soli1 lyzeczka cukru0,5 szklanki cieplej wody25 gram drozdzy2 lyzki oliwy lub ...
Najnowsze przepisy
Jesiotr to ryba, która nie potrzebuje wielu dodatków.... ⇖ 20
Leśna, gotowana bez pośpiechu - zupa grzybowa to jeden z... ⇖ 17
Pyszne, kokosowe ciasto przekładane słonymi krakersami.... ⇖ 24
Aromatyczna, klarowna i pełna głębokiego smaku suszonych... ⇖ 23
Profiterole to małe ptysie z nadzieniem. Upieczone z... ⇖ 19
Przepisy z bloga
Delikatna, prosta i uniwersalna rolada, która spodoba i... ⇖ 1038
Zapytacie co ona oszalała, wstawiła takiego przypaleńca... ⇖ 611
Dziś przepis na szybkie fit placuszki śniadaniowe. Z... ⇖ 738
Tak jak w tytule, dzięki odpowiednio dobranym składnikom... ⇖ 10641
Dwa niezwykłe dodatki sprawiają, że kotlety zmieniają... ⇖ 834
Tak, to możliwe :))), nie tylko zdecydowanie realne, ale... ⇖ 2234
Bardzo delikatny, mięciutki, błyskawiczny, siostrzyczka i... ⇖ 3359
Przepyszne, delikatne, wilgotne, szybkie, bez miksera, tyle... ⇖ 735
Bardzo szybki, lekki i pożywny obiad. Uwielbiam makarony i... ⇖ 699
Przepisy na czasie
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 3061
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 2158
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1501
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 859
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 759
Duszona pierś z indyka na kanapki Dziś zdrowa domowa... ⇖ 709
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 708
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 680
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 661









































