Buraczki na ciepło

Buraczki na ciepło, na maśle, zabielane śmietaną, z odrobiną cukru i soku z cytryny to doskonały dodatek do mięs, szczególnie do kotletów mielonych. Przygotowanie ich jest bardzo łatwe. Jesienią, kiedy buraki są najsmaczniejsze warto robić częściej sałatki z buraków. Warto również zaprawić buraczki do słoików, zimą wyjąć je ze spiżarni i mamy błyskawiczny dodatek do obiadu.Składniki:4 duże lub 6 małych buraków ( ugotowanych do miękkości lub upieczonych w folii w...
Najnowsze przepisy
Tarte buraki na zimę -przepis podstawowy. Buraczki z tego... ⇖ 11
Filet z kurczaka na szybko to wybawienie dla zabieganych.... ⇖ 18
Ciasto ucierane cynamonowo-rumowe ze śliwkami to prosty i... ⇖ 16
Moje ulubione szybkie ciasto czekoladowe w nowej wersji z... ⇖ 27
Zeszłoroczny post z ziemniaczanymi sałatkami na letnie... ⇖ 26
Przepisy z bloga
Tarte buraki na zimę -przepis podstawowy. Buraczki z tego... ⇖ 11
Bardzo proste ciasto z owocami. Wystarczy wrzucić do miski... ⇖ 77
Dokładniej kluski ziemniaczano-dyniowe z dziurką. Trwa... ⇖ 39
Prosta surówka z kapusty, jabłka, marchewki i cebuli... ⇖ 41
Zielona fasolka szparagowa podana z czosnkiem i masełkiem... ⇖ 50
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 1927
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 299
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 268
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 259
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 227
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 213
Rolada biszkoptowa z jabłkami jest banalnie prosta w... ⇖ 190