burak pieczony z ricottą i miętą

Burak to moje ulubione warzywo.Nie bez powodu moje logo to właśnie burak, oczywiście stylizowany przez artystę i stąd czasami mylony z rzodkiewką. Moje ciasto popisowe to właśnie burakowe, które można spróbować na Tyglu, co drugi czwartek i co sobotę na Zielonym Targu, na Placu Bernardyńskim.Mogę spokojnie powiedzieć, że pomidory i buraki to podstawa mojej diety i warzywa, które...
Najnowsze przepisy
Choć parówki długo kojarzyły się z produktami niskiej... ⇖ 8
Rydze smażone z cebulą i czosnkiem Rydze smażone z... ⇖ 14
Jeśli szukasz czegoś ciekawszego niż nudne kanapki, to... ⇖ 11
Sekret tego ciasta to zdecydowanie czas i temperatura... ⇖ 15
Przepisy z bloga
Jeżeli jesteście bananożercami jak ja, te post jest dla... ⇖ 539
Galette to moje ulubione ciasto. Jest to tarta francuska,... ⇖ 490
Cukinia obrodziła, potrzebne są pomysły i przepisy na... ⇖ 571
Włosi są mistrzami w antipasti, prościutkich mini... ⇖ 482
Zaczęłam przygotowania do nowych warsztatów, tym razem z... ⇖ 453
Zawsze lubiłam tarty kruche z owocami czy konfiturami, ale... ⇖ 519
To chyba najbardziej, no może po moussace greckie danie.... ⇖ 553
Dzisiaj trudno mi to sobie wyobrazić, że był czas, dawno... ⇖ 502
Eugenio Gollini był utalentowanym cukiernikiem z małego... ⇖ 558
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 759
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 293
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 245
Przepyszny domowy napój jak Pysio. Jest to rewelacyjne... ⇖ 180
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 173