Buraki do spiżarni

Buraki do spiżarniZamykamy buraczki w słoiki w sierpniu, kiedy są najsmaczniejsze. Zimą otwieramy słoik, wykładamy jego zawartość na salaterkę i sałatka gotowa. Wielka oszczędność czasu, no i własne zaprawy zawsze bardziej smakują! Składniki:3 kg buraków1/3 szklanki octu 10 % 1/2 szklanki oleju łyżka soli kamiennej, niejodowanej 3 łyżki cukru 7-8 słoików półlitrowych Słoiki mogą być różnej wielkości, mniejsze, np. półlitrowe lub od dżemu i większe -litrowe...
Najnowsze przepisy
Choć parówki długo kojarzyły się z produktami niskiej... ⇖ 10
Rydze smażone z cebulą i czosnkiem Rydze smażone z... ⇖ 14
Jeśli szukasz czegoś ciekawszego niż nudne kanapki, to... ⇖ 13
Sekret tego ciasta to zdecydowanie czas i temperatura... ⇖ 15
Przepisy z bloga
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od... ⇖ 24
Nasz sernik jest bardzo puszysty i delikatny. Użyłyśmy... ⇖ 113
Dzisiaj pieczemy szarlotki i jabłeczniki, tymczasem nasze... ⇖ 55
Bardzo proste ciasto z owocami. Wystarczy wrzucić do miski... ⇖ 60
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała... ⇖ 62
Tarte buraki na zimę -przepis podstawowy. Buraczki z tego... ⇖ 199
Bardzo proste ciasto z owocami. Wystarczy wrzucić do miski... ⇖ 132
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 759
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 294
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 245
Przepyszny domowy napój jak Pysio. Jest to rewelacyjne... ⇖ 180
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 175