Buraki do spiżarni
Źródło: https://rajchelewa.blogspot.com/2024/09/buraki-do-spizarni.html
Buraki do spiżarniZamykamy buraczki w słoiki w sierpniu, kiedy są najsmaczniejsze. Zimą otwieramy słoik, wykładamy jego zawartość na salaterkę i sałatka gotowa. Wielka oszczędność czasu, no i własne zaprawy zawsze bardziej smakują! Składniki:3 kg buraków1/3 szklanki octu 10 % 1/2 szklanki oleju łyżka soli kamiennej, niejodowanej 3 łyżki cukru 7-8 słoików półlitrowych Słoiki mogą być różnej wielkości, mniejsze, np. półlitrowe lub od dżemu i większe -litrowe...
Najnowsze przepisy
W dzieciństwie odwiedzając dziadków na mazurskiej wsi,... ⇖ 14
Ciasto pleśniak to klasyczne, warstwowe ciasto, na kruchym... ⇖ 10
Sałatka z rukolą, gruszką i serem pleśniowym to idealne... ⇖ 15
Przepisy z bloga
Gulasz z wieprzowego mięsa, delikatnego i lekko tłustego... ⇖ 33
Kluski serowe z odrobiną gotowanych ziemniaków możemy... ⇖ 71
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 660
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy... ⇖ 119
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany... ⇖ 54
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 660
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 220
Bardzo aromatyczny kurczak, który znakomicie sprawdzi się... ⇖ 170
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 139
Brokuły to świetna baza do sałatek, wystarczy dodać... ⇖ 135
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 128
Rożki z kremem budyniowym z ciasta francuskiego to prosty... ⇖ 114







































