Buraki do spiżarni
Źródło: https://rajchelewa.blogspot.com/2024/09/buraki-do-spizarni.html
Buraki do spiżarniZamykamy buraczki w słoiki w sierpniu, kiedy są najsmaczniejsze. Zimą otwieramy słoik, wykładamy jego zawartość na salaterkę i sałatka gotowa. Wielka oszczędność czasu, no i własne zaprawy zawsze bardziej smakują! Składniki:3 kg buraków1/3 szklanki octu 10 % 1/2 szklanki oleju łyżka soli kamiennej, niejodowanej 3 łyżki cukru 7-8 słoików półlitrowych Słoiki mogą być różnej wielkości, mniejsze, np. półlitrowe lub od dżemu i większe -litrowe...
Najnowsze przepisy
Lubię takie szybkie i smakowite desery gdzie nie ma za... ⇖ 7
Witajcie:) Przy sobocie zapraszam na pyszne, szybkie i... ⇖ 24
Przepisy z bloga
Prosta sałatka śledziowa, którą możemy podać gościom... ⇖ 36
Ciasto jest wyśmienite, wielowarstwowe począwszy od... ⇖ 59
Domowe pralinki są smaczne, łatwe do zrobienia i... ⇖ 85
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu... ⇖ 181
W Wielkopolsce makiełki to tradycyjny wigilijny deser. W... ⇖ 61
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 437
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 434
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 334
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 330
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 289
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 221
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 194
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 169
Przepyszna ryba po grecku w ekspresowej wersji dla... ⇖ 155
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 153








































