Buraki do spiżarni
Źródło: https://rajchelewa.blogspot.com/2024/09/buraki-do-spizarni.html
Buraki do spiżarniZamykamy buraczki w słoiki w sierpniu, kiedy są najsmaczniejsze. Zimą otwieramy słoik, wykładamy jego zawartość na salaterkę i sałatka gotowa. Wielka oszczędność czasu, no i własne zaprawy zawsze bardziej smakują! Składniki:3 kg buraków1/3 szklanki octu 10 % 1/2 szklanki oleju łyżka soli kamiennej, niejodowanej 3 łyżki cukru 7-8 słoików półlitrowych Słoiki mogą być różnej wielkości, mniejsze, np. półlitrowe lub od dżemu i większe -litrowe...
Najnowsze przepisy
Pyszna ryba z moimi ukochanymi boczniakami - tym razem w... ⇖ 7
Grudzień ma w sobie niepowtarzalną magię, która narasta... ⇖ 7
Zupa z boczniaków z ziemniakami to bardzo prosty przepis!... ⇖ 7
Ostatnio przygotowałam rogaliki z orzechowym nadzieniem... ⇖ 12
Bardzo aromatyczny kurczak, który znakomicie sprawdzi się... ⇖ 21
Kluski serowe z odrobiną gotowanych ziemniaków możemy... ⇖ 42
Pomysł na deser z jabłkami Prosty, ponadczasowy deser... ⇖ 12
Przepisy z bloga
Kluski serowe z odrobiną gotowanych ziemniaków możemy... ⇖ 42
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 113
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy... ⇖ 111
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany... ⇖ 52
Kotlety są miękkie, puszyste i chrupiące z wierzchu... ⇖ 143
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 113
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 88
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 81
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 75
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 63






































