Buraki do spiżarni

Buraki do spiżarniZamykamy buraczki w słoiki w sierpniu, kiedy są najsmaczniejsze. Zimą otwieramy słoik, wykładamy jego zawartość na salaterkę i sałatka gotowa. Wielka oszczędność czasu, no i własne zaprawy zawsze bardziej smakują! Składniki:3 kg buraków1/3 szklanki octu 10 % 1/2 szklanki oleju łyżka soli kamiennej, niejodowanej 3 łyżki cukru 7-8 słoików półlitrowych Słoiki mogą być różnej wielkości, mniejsze, np. półlitrowe lub od dżemu i większe -litrowe...
Najnowsze przepisy
Sos chrzanowy od zawsze gościł na wielkanocnym stole... ⇖ 9
Masala chai to rozgrzewająca herbata pita w Indiach.Masala... ⇖ 19
Sałatka z szynką i mozzarellą jest lekka i pełna smaku.... ⇖ 37
Pulpety Drobiowe w Sosie Koperkowym – Obiad, Który Otula... ⇖ 32
Przepisy z bloga
Bardzo proste ciasto z owocami. Wystarczy wrzucić do miski... ⇖ 50
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała... ⇖ 51
Tarte buraki na zimę -przepis podstawowy. Buraczki z tego... ⇖ 158
Bardzo proste ciasto z owocami. Wystarczy wrzucić do miski... ⇖ 119
Dokładniej kluski ziemniaczano-dyniowe z dziurką. Trwa... ⇖ 68
Prosta surówka z kapusty, jabłka, marchewki i cebuli... ⇖ 66
Zielona fasolka szparagowa podana z czosnkiem i masełkiem... ⇖ 68
Przepisy na czasie
Surówka z buraka i chrzanu – prosty i pyszny dodatek do... ⇖ 55
Placki ziemniaczane z marchewką, chrupiące, złociste i... ⇖ 40
Sałatka z kurczakiem i camembertem to lekka, sycąca i... ⇖ 39
Owsianka Brownie Kakao + Banan – Śniadanie/Fit, Które... ⇖ 38
Sałatka z szynką i mozzarellą jest lekka i pełna smaku.... ⇖ 37