Najnowsze przepisy
Sezon grillowy zbliża się wielkimi krokami i dziś mam... ⇖ 25
Aromatyczny i soczysty kurczak podany na wszystkim znanej... ⇖ 29
Z cyklu obiad na szybko. Zapiekanka na cieście francuskim... ⇖ 25
Burek z ziołami
Będąc na Bałkanach jedliśmy różne postacie tego dania.Burek to rodzaj placka z ciasta filo lub yufka, wypełnionego nadzieniem z mięsa mielonego, białego sera, ziół lub szpinakiem. Nazwa pochodzi od tureckiego czasownika bur, oznaczającego, zawijać, zakręcać.Danie to jednak rozpierzchło się na kuchnie innych narodów wraz z emigrującymi ludźmi i teraz zajadamy je w różnych...
Przepisy z bloga
Co to jest kapsalon? już wyjaśniam: Kapsalon to bardzo... ⇖ 24
Nieprzyzwoicie dobre, słodkie, lepkie, wilgotne, czasami... ⇖ 67
Te pyszne, małe pałki kurczakowe piekłam w kombiwarze... ⇖ 27