Burritoski - wołowe pulpeciki z ryżem i ajwarem
Źródło: http://zielonakuchnia.blogspot.com/2019/11/burritoski-woowe-pulpeciki-z-ryzem-i.html
Burritoski to prosty sposob do wykorzystania mielonej wolowiny. Inspirowane kuchnia srodziemnomorska i meksykanska przypadna do gustu kazdemu wielbicielowi pikantnej kuchni. Gesty aromatyczny sos po pulpecikach swietnie nadaje sie takze do pozniejszego wykorzystania do makaronu czy zapiekanek.Skladniki (4 porcje)-600 g mielonego miesa wolowego-1/2 szkl. bialego ryzu-1 cebula-1 jajko-2 papryc...
Najnowsze przepisy
Mięciutki, wilgotny, po prostu rozpływa się w ustach.... ⇖ 16
Wino to nie tylko szlachetny trunek do degustacji, ale i... ⇖ 11
Miodownik z kremem budyniowym to jedno z tych tradycyjnych... ⇖ 25
Ciasto drożdżowe wzbogacone o kardamon z nadzieniem z... ⇖ 10
Przepisy z bloga
Gotowane krewetki, cytryna i pietruszka to zawsze udany... ⇖ 828
Sezon na kurki to jeden z moich ulubionych. Te niepozorne... ⇖ 669
Uwielbiam klasyczny hummus, ale lubię też go od czasu do... ⇖ 767
Siekane kotlety są fajną alternatywą dla zwykłych... ⇖ 789
Lubię proste i wytawne muffinki. Chociaż często są... ⇖ 799
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 554
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 474
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 459
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 393
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 373
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 358
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 356
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 245
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 230
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 224









































