Najnowsze przepisy
Wilgotne ciasto z rabarbarem i kruszonką, które idealnie... ⇖ 7
Roladki drobiowe z mozzarellą, cheddarem i szczypiorkiem... ⇖ 11
Bardzo smaczne flaczki ugotowane z indyczych żołądków i... ⇖ 6
Pieczone bataty z serem brie i żurawiną to pyszna... ⇖ 17
Canederli Tirolesi
Canederli Tirolesi Canederli Tirolesi lub Tiroler Knödel to kolejny przysmak, który zrodził się jako ubogie jedzenie rolników, tak zwane Cucina Povera. Pierogi chlebowe lub knedle, czyli Canederli to przysmak i wspólne danie dla kuchni austriacko-bawarskiej, frankońskiej i przede wszystkim włoskiej, które jest dostępne tylko w północno-wschodniej części kraju. Nazwa – Canederli pochodzi od austriackiego i niemieckiego… Czytaj dalej Canederli...
Przepisy z bloga
Pasta Bagna Cauda: Włoska Tradycja Prosto z Serca Piemontu... ⇖ 55
Pasta Funghi e Piselli to klasyczne włoskie danie, które... ⇖ 30
Pasta wSugo al mascarpone e la pancetta — Historia i... ⇖ 63
Rigatoni Sugo di Zucca e Amaretti: Historia, Pochodzenie,... ⇖ 33
Pasta Sugo di Carne z Molise — Historia i Pochodzenie.... ⇖ 37
Pasta con zucchine e pancetta to danie, które zachwyca... ⇖ 40
Pasta Sugo di Zucchine e Zafferano: Smak Sycylii na Twoim... ⇖ 53