Najnowsze przepisy
Składniki (1 porcja) / Ingredients (1 serving):0,5... ⇖ 14
Carne de porco à Alentejana czyli wieprzowina na sposób z Alentejo
Jest to danie kuchni portugalskiej, przepis pochodzi z ulotki Biedronki.Mimo swojej nazwy, przepis ten nie pochodzi z Alentejo tylko z lezacego na poludniu Portugalii Algarve.Uzylam do gotowania malzy chirlas.Sa to malze 2 - 4 centymetrowe w kolorze kremowym ( malze ) i szarawym ( muszle ), uzywane przewaznie do ryzu na sypko albo do hiszpanskiej paelli.Polecam danie bo jest znakomitym polaczeniem...
Przepisy z bloga
Omlet na śniadanie to idealne rozpoczęcie dnia. Można je... ⇖ 35
Ciasto idealne na cieplejsze dni bo musi przebywać w... ⇖ 138
Co to jest kapsalon? już wyjaśniam: Kapsalon to bardzo... ⇖ 32
Nieprzyzwoicie dobre, słodkie, lepkie, wilgotne, czasami... ⇖ 69
Te pyszne, małe pałki kurczakowe piekłam w kombiwarze... ⇖ 33