Carpaccio z buraka chioggia

Zachwycam sie nimi w programach Jamiego Olivera. I wreszcie po kliku latach kupilam je u nas.Smakuja swietnie na surowo i upieczone. Znacznie delikatniejsze w smaku od swoich braci czerwonych.Na talerzu wygladaja jak kolorowe lizaki.burak chioggialyzeczka miodulyzka octu jablkowegoolej rzepakowysol i pieprzrukiew wodnaBuraka poszatkowalam na mandolinie.Z pozostalych skladnikow zrobilam sos. ...
Najnowsze przepisy
Wracam z poczuciem zaniedbania Kroniki.Ale z wyjątkowym... ⇖ 6
Pyszny obiad w 30 minut, czyli greckie pulpeciki z indyka i... ⇖ 8
Maliniak to puszyste drożdżowe ciasto z malinami, dżemem... ⇖ 13
Cukinia – dla jednych warzywna królowa lata, dla innych... ⇖ 22
Przepisy z bloga
Domowe najlepsze! Wiadomo.Lody wiśniowo-bananowe z 2... ⇖ 37
Sałatka z pomidorów i truskawek – słodko-wytrawne... ⇖ 40
Topfenknödel to knedle z kuchni austriackiejw mojej wersji... ⇖ 53
Sałatka z radicchio, śliwkami i halloumi – kontrast,... ⇖ 61
Jeśli szukasz prostego, ale wyjątkowego przepisu na lato... ⇖ 77
Nie ma nic bardziej satysfakcjonującego niż domowy chleb... ⇖ 98
Są takie dania, do których wraca się z przyjemnością.... ⇖ 93
Ciasteczka brownie zobaczyłam na bloguKulinarne inspiracje... ⇖ 93
Przepisy na czasie
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 215
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 159
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 157
Rolada biszkoptowa z jabłkami jest banalnie prosta w... ⇖ 135
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 112
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 109
Ciasto Orzechowa Krówka to pyszne ciasto z kajmakiem i... ⇖ 84