Cebulowe kluski śląskie
		Źródło: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2020/02/cebulowe-kluski-slaskie.html
		Kluski śląskie to słynne kluseczki ziemniaczane z dziurką. Takie kluski goszczą w moim domu często, na przemian z kopytkami. Lubię je za to, że można je przygotować w większej ilości i odsmażać lub podgrzewać przez 2-3 dni. Są tanie do zrobienia i smaczne. Pysznie smakują jako dodatek do dania mięsnego czy sosu zamiast tradycyjnych gotowanych ziemniaków. Dziś kluski śląskie...
		
		
		
		
		
Najnowsze przepisy
Kremowy kurczak w sosie z pieczarkami, gruszką i suszonymi... ⇖ 1
Mahallabia – kremowy arabski deser o smaku mleka, wanilii... ⇖ 5
Gdybym miała wybierać między sernikiem, a szarlotką... ⇖ 8
Chrupiąca, różowa i pełna smaku – marynowana czerwona... ⇖ 10
Przepisy z bloga
Na weekend postanowiłam zrobić bardziej wymyślne ciasto,... ⇖ 173
Dziś upiekłam kolejne w tym sezonie ciasto z owocami. Tym... ⇖ 138
Ostatnio korzystam z dobrodziejstw lata i zbieram wszystkie... ⇖ 237
Jak ja lubię lato i owoce, które po kolei dojrzewają.... ⇖ 177
Beza - moja pierwsza w życiu upieczoną przeze mnie... ⇖ 150
Sezon na truskawki właśnie się zaczyna, więc u mnie... ⇖ 167
Sezon na rabarbar trwa, więc u mnie na weekend zagościło... ⇖ 321
Przepisy na czasie
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 65
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 60
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 55
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 46









































