chałka doskonała z 6 części
Źródło: https://majaskorupska.blogspot.com/2016/01/chaka-doskonaa-z-6-czesci.html
Pieczenie chałki jest zdecydowanie uzależniające. To trochę tak, jak obcowanie z żywym organizmem. Najpierw zaczyn drożdżowy zaczyna pracować, zabieramy się za ciasto, a drożdżowe jest bardzo przyjemne w wyrabianiu, gładkie, elastyczne, maślane. Potem rośnie i nie ma wspanialszej rzeczy w wypiekaniu niż obserwowanie wyrastającego ciasta drożdżowego. Ja zaglądam do miski co 15...
Najnowsze przepisy
Jesiotr to ryba, która nie potrzebuje wielu dodatków.... ⇖ 5
Leśna, gotowana bez pośpiechu - zupa grzybowa to jeden z... ⇖ 13
Pyszne, kokosowe ciasto przekładane słonymi krakersami.... ⇖ 19
Aromatyczna, klarowna i pełna głębokiego smaku suszonych... ⇖ 20
Profiterole to małe ptysie z nadzieniem. Upieczone z... ⇖ 19
Przepisy z bloga
Dzisiaj krótko i do rzeczy.To już kolejny piernik na moim... ⇖ 35
Całkiem paradoksalnie ludzie nie lubią mieć zbyt dużego... ⇖ 64
Jeżeli udało Ci się wskoczyć na dietę i masz na koncie... ⇖ 32
Makowiec, sernik i piernik, te trzy klasyki zawsze piekę... ⇖ 94
Tymi ciasteczkami przerwałam pisanie bloga, nimi otwieram... ⇖ 46
Jeżeli jesteście bananożercami jak ja, te post jest dla... ⇖ 573
Galette to moje ulubione ciasto. Jest to tarta francuska,... ⇖ 533
Cukinia obrodziła, potrzebne są pomysły i przepisy na... ⇖ 626
Włosi są mistrzami w antipasti, prościutkich mini... ⇖ 516
Zaczęłam przygotowania do nowych warsztatów, tym razem z... ⇖ 502
Przepisy na czasie
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 3023
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 2153
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1494
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 858
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 759
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 704
Duszona pierś z indyka na kanapki Dziś zdrowa domowa... ⇖ 685
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 678
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 661









































