chałka doskonała z 6 części
Źródło: https://majaskorupska.blogspot.com/2016/01/chaka-doskonaa-z-6-czesci.html
Pieczenie chałki jest zdecydowanie uzależniające. To trochę tak, jak obcowanie z żywym organizmem. Najpierw zaczyn drożdżowy zaczyna pracować, zabieramy się za ciasto, a drożdżowe jest bardzo przyjemne w wyrabianiu, gładkie, elastyczne, maślane. Potem rośnie i nie ma wspanialszej rzeczy w wypiekaniu niż obserwowanie wyrastającego ciasta drożdżowego. Ja zaglądam do miski co 15...
Najnowsze przepisy
Piecuchy to rewelacyjny dodatek do barszczyku na święta i... ⇖ 7
Bienenstich jest jednym z najbardziej znanych i lubianych... ⇖ 8
Ostatnio na słodki poczęstunek przygotowałam muffinki z... ⇖ 6
To jedna z tych sałatek, które robi się błyskawicznie,... ⇖ 21
Jakie orzechy nadają się na domowe masło orzechowe... ⇖ 19
Przepisy z bloga
Jeżeli jesteście bananożercami jak ja, te post jest dla... ⇖ 558
Galette to moje ulubione ciasto. Jest to tarta francuska,... ⇖ 516
Cukinia obrodziła, potrzebne są pomysły i przepisy na... ⇖ 601
Włosi są mistrzami w antipasti, prościutkich mini... ⇖ 499
Zaczęłam przygotowania do nowych warsztatów, tym razem z... ⇖ 489
Zawsze lubiłam tarty kruche z owocami czy konfiturami, ale... ⇖ 539
To chyba najbardziej, no może po moussace greckie danie.... ⇖ 578
Dzisiaj trudno mi to sobie wyobrazić, że był czas, dawno... ⇖ 533
Eugenio Gollini był utalentowanym cukiernikiem z małego... ⇖ 583
Przepisy na czasie
Jeśli szukacie przepisu na wyjątkową sałatkę, która... ⇖ 2013
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1125
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 958
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 873
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 833
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 521









































