Najnowsze przepisy
Dobre i ładne ciasta na komunię Zbiór przepisów i... ⇖ 13
Ciasto z rabarbarem na kefirze to pyszne, szybkie i bardzo... ⇖ 40
Sos miodowo-musztardowy gości na naszym stole od kilku lat... ⇖ 10
chałka doskonała z 6 części
Pieczenie chałki jest zdecydowanie uzależniające. To trochę tak, jak obcowanie z żywym organizmem. Najpierw zaczyn drożdżowy zaczyna pracować, zabieramy się za ciasto, a drożdżowe jest bardzo przyjemne w wyrabianiu, gładkie, elastyczne, maślane. Potem rośnie i nie ma wspanialszej rzeczy w wypiekaniu niż obserwowanie wyrastającego ciasta drożdżowego. Ja zaglądam do miski co 15...
Przepisy z bloga
Jeżeli jesteście bananożercami jak ja, te post jest dla... ⇖ 252
Galette to moje ulubione ciasto. Jest to tarta francuska,... ⇖ 182
Cukinia obrodziła, potrzebne są pomysły i przepisy na... ⇖ 256
Włosi są mistrzami w antipasti, prościutkich mini... ⇖ 205
Zaczęłam przygotowania do nowych warsztatów, tym razem z... ⇖ 179
Zawsze lubiłam tarty kruche z owocami czy konfiturami, ale... ⇖ 236