chałka doskonała z 6 części
Źródło: https://majaskorupska.blogspot.com/2016/01/chaka-doskonaa-z-6-czesci.html
Pieczenie chałki jest zdecydowanie uzależniające. To trochę tak, jak obcowanie z żywym organizmem. Najpierw zaczyn drożdżowy zaczyna pracować, zabieramy się za ciasto, a drożdżowe jest bardzo przyjemne w wyrabianiu, gładkie, elastyczne, maślane. Potem rośnie i nie ma wspanialszej rzeczy w wypiekaniu niż obserwowanie wyrastającego ciasta drożdżowego. Ja zaglądam do miski co 15...
Najnowsze przepisy
W dzieciństwie odwiedzając dziadków na mazurskiej wsi,... ⇖ 16
Ciasto pleśniak to klasyczne, warstwowe ciasto, na kruchym... ⇖ 11
Sałatka z rukolą, gruszką i serem pleśniowym to idealne... ⇖ 15
Przepisy z bloga
Jeżeli jesteście bananożercami jak ja, te post jest dla... ⇖ 553
Galette to moje ulubione ciasto. Jest to tarta francuska,... ⇖ 506
Cukinia obrodziła, potrzebne są pomysły i przepisy na... ⇖ 586
Włosi są mistrzami w antipasti, prościutkich mini... ⇖ 493
Zaczęłam przygotowania do nowych warsztatów, tym razem z... ⇖ 482
Zawsze lubiłam tarty kruche z owocami czy konfiturami, ale... ⇖ 532
To chyba najbardziej, no może po moussace greckie danie.... ⇖ 570
Dzisiaj trudno mi to sobie wyobrazić, że był czas, dawno... ⇖ 521
Eugenio Gollini był utalentowanym cukiernikiem z małego... ⇖ 572
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 661
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 221
Bardzo aromatyczny kurczak, który znakomicie sprawdzi się... ⇖ 170
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 139
Brokuły to świetna baza do sałatek, wystarczy dodać... ⇖ 136
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 129
Rożki z kremem budyniowym z ciasta francuskiego to prosty... ⇖ 115









































