chałka doskonała z 6 części

Pieczenie chałki jest zdecydowanie uzależniające. To trochę tak, jak obcowanie z żywym organizmem. Najpierw zaczyn drożdżowy zaczyna pracować, zabieramy się za ciasto, a drożdżowe jest bardzo przyjemne w wyrabianiu, gładkie, elastyczne, maślane. Potem rośnie i nie ma wspanialszej rzeczy w wypiekaniu niż obserwowanie wyrastającego ciasta drożdżowego. Ja zaglądam do miski co 15...
Najnowsze przepisy
Oh my goodness, have you tried *air fryer cauliflower* yet?... ⇖ 6
Oh my goodness, let me tell you about these blueberry... ⇖ 6
Let me tell you, there’s nothing quite like a bowl of... ⇖ 7
Oh my goodness, let me tell you about my absolute favorite... ⇖ 6
Oh, let me tell you about my love for quinoa power bowls!... ⇖ 6
Polędwiczki z Kurczaka w Pikantnej Miodowej Glazurze(do... ⇖ 13
Przepisy z bloga
Jeżeli jesteście bananożercami jak ja, te post jest dla... ⇖ 540
Galette to moje ulubione ciasto. Jest to tarta francuska,... ⇖ 490
Cukinia obrodziła, potrzebne są pomysły i przepisy na... ⇖ 572
Włosi są mistrzami w antipasti, prościutkich mini... ⇖ 482
Zaczęłam przygotowania do nowych warsztatów, tym razem z... ⇖ 454
Zawsze lubiłam tarty kruche z owocami czy konfiturami, ale... ⇖ 519
To chyba najbardziej, no może po moussace greckie danie.... ⇖ 555
Dzisiaj trudno mi to sobie wyobrazić, że był czas, dawno... ⇖ 503
Eugenio Gollini był utalentowanym cukiernikiem z małego... ⇖ 559
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 772
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 317
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 269
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 194
Przepyszny domowy napój jak Pysio. Jest to rewelacyjne... ⇖ 192