Chemia na talerzu – na jakie produkty uważać?
Źródło: http://www.wymiarzdrowia.pl/chemia-na-talerzu-na-jakie-produkty/
Niektorzy naukowcy zajmujacy sie badaniem jakosci produktow spozywczych sugeruja, ze kazdy z nas zjada rocznie okolo 2 kg chemii. Chodzi o substancje ktore nie wystepuja naturalnie w jedzeniu, lecz dodaje sie, je , aby poprawic smak, kolor, konsystencje, zastapic cukier itd. Oznacza sie je litera E. Dla kazdej z nich ustalono maksymalne dzienne spozycie, ktore pr...
Najnowsze przepisy
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 18
Takiego piernika jeszcze nie piekłam. Bardzo lekki i... ⇖ 17
Zdrowa pasta sardynkowa bez majonezu Dziś bardzo ... ⇖ 21
Wołowina po marokansku z Fasolką i Ziemniakami -Marqa... ⇖ 16
Carpaccio to danie, które uchodzi za kwintesencję... ⇖ 25
Stary, sprawdzony przepis na kokosanki w polewie! Kokosanki... ⇖ 37
Przepisy z bloga
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 422
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 359
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 321
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 311
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 270
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 205
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 184
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 161
Przepyszna ryba po grecku w ekspresowej wersji dla... ⇖ 146
Ciasto Niespodzianka Markizy to elegancki, warstwowy deser,... ⇖ 131



























