Chemia na talerzu – na jakie produkty uważać?
Źródło: http://www.wymiarzdrowia.pl/chemia-na-talerzu-na-jakie-produkty/
Niektorzy naukowcy zajmujacy sie badaniem jakosci produktow spozywczych sugeruja, ze kazdy z nas zjada rocznie okolo 2 kg chemii. Chodzi o substancje ktore nie wystepuja naturalnie w jedzeniu, lecz dodaje sie, je , aby poprawic smak, kolor, konsystencje, zastapic cukier itd. Oznacza sie je litera E. Dla kazdej z nich ustalono maksymalne dzienne spozycie, ktore pr...
Najnowsze przepisy
Wszyscy to wiedzą, że uwielbiam kabanosy! Domowe, robione... ⇖ 10
Ten piernik to prosty, sprawdzony i niezawodny przepis na... ⇖ 9
Jesienne listki z dynią - ciasteczka Pod koniec jesieni... ⇖ 11
Przyznam, że w tym roku bardzo czekam na święta i kilka... ⇖ 15
Przepis pochodzi z książki Smaczna Polska Magdy Gessler.... ⇖ 18
Kochamy zupy każdego rodzaju nie ma wyjątku ważne aby w... ⇖ 19
składniki na biszkopt kakaowy:70 g mąki 25 g kakao4 jajka... ⇖ 22
Kotleciki Indycze z Cukinią(do przygotowania w urządzeniu... ⇖ 21
Przepisy z bloga
Przepisy na czasie
Kebab na papierze do pieczenia Nastała moda na genialny... ⇖ 48
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu... ⇖ 47
Ciasto pijak siostry Anastazji to klasyka polskich stołów... ⇖ 42
Domowy filet z indyka – zdrowa wędlina bez dodatków i w... ⇖ 38
Pyszne proste danie, do którego idealnie pasuje kasza... ⇖ 33
MINI ROGALIKI Z CIASTA FRANCUSKIEGOMam dla ciebie dzisiaj... ⇖ 31
Miękkie ciasto, aromatyczny farsz z kapusty i grzybów,... ⇖ 31
Pasta pieczarkowa z jajkiem Pasta pieczarkowa z jajkiem -... ⇖ 30
Sos do chińszczyzny to prawdziwy bohater szybkich dań z... ⇖ 24



























