Chemia na talerzu – na jakie produkty uważać?
Źródło: http://www.wymiarzdrowia.pl/chemia-na-talerzu-na-jakie-produkty/
Niektorzy naukowcy zajmujacy sie badaniem jakosci produktow spozywczych sugeruja, ze kazdy z nas zjada rocznie okolo 2 kg chemii. Chodzi o substancje ktore nie wystepuja naturalnie w jedzeniu, lecz dodaje sie, je , aby poprawic smak, kolor, konsystencje, zastapic cukier itd. Oznacza sie je litera E. Dla kazdej z nich ustalono maksymalne dzienne spozycie, ktore pr...
Najnowsze przepisy
W Wielkopolsce makiełki to tradycyjny wigilijny deser. W... ⇖ 15
W pracowity wtorek, kiedy wróciłem do domu zmęczony po... ⇖ 17
Jesień to idealny moment na eksperymenty w kuchni –... ⇖ 18
Przepyszny placek do barszczu, który znakomicie sprawdzi... ⇖ 127
Kurczak pieczony z warzywami to pyszne i proste danie, to... ⇖ 27
Przepisy z bloga
Przepisy na czasie
Jeśli szukacie przepisu na wyjątkową sałatkę, która... ⇖ 2141
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1152
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 996
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 903
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 889
Ciasta z polewą czekoladową są przepyszne! Poniżej... ⇖ 659



























