Chemia na talerzu – na jakie produkty uważać?
Źródło: http://www.wymiarzdrowia.pl/chemia-na-talerzu-na-jakie-produkty/
Niektorzy naukowcy zajmujacy sie badaniem jakosci produktow spozywczych sugeruja, ze kazdy z nas zjada rocznie okolo 2 kg chemii. Chodzi o substancje ktore nie wystepuja naturalnie w jedzeniu, lecz dodaje sie, je , aby poprawic smak, kolor, konsystencje, zastapic cukier itd. Oznacza sie je litera E. Dla kazdej z nich ustalono maksymalne dzienne spozycie, ktore pr...
Najnowsze przepisy
Marynowana mozzarella to świetny pomysł na aromatyczną... ⇖ 16
Szybki barszczyk idealny do małych pierożków z mięsem... ⇖ 26
Domowe Piwo Imbirowe - Ginger Beer(*SERIA FIT*)Domowe piwo... ⇖ 22
Kochani! Święta to nie tylko przepisy i idealne dania,... ⇖ 38
Kompot wigilijny to dla mnie jeden z najbardziej domowych i... ⇖ 29
Barszcz Wigilijny na Domowym Zakwasie Buraczanym(Cook4me... ⇖ 44
Ten koktajl ze szpinakiem, jarmużem, selerem naciowym,... ⇖ 30
Aromatyczny Schab - Domowa Wędlina do Chleba(Cook4me Tefal... ⇖ 40
Przepisy z bloga
Przepisy na czasie
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 3490
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 2272
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1637
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 905
Duszona pierś z indyka na kanapki Dziś zdrowa domowa... ⇖ 818
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 815
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 765
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 760



























