Chemia na talerzu – na jakie produkty uważać?
Źródło: http://www.wymiarzdrowia.pl/chemia-na-talerzu-na-jakie-produkty/
Niektorzy naukowcy zajmujacy sie badaniem jakosci produktow spozywczych sugeruja, ze kazdy z nas zjada rocznie okolo 2 kg chemii. Chodzi o substancje ktore nie wystepuja naturalnie w jedzeniu, lecz dodaje sie, je , aby poprawic smak, kolor, konsystencje, zastapic cukier itd. Oznacza sie je litera E. Dla kazdej z nich ustalono maksymalne dzienne spozycie, ktore pr...
Najnowsze przepisy
Miękka, wilgotna, pachnąca cynamonem… a na wierzchu ...... ⇖ 5
Pierogi z kapustą i grzybami to klasyczne danie kuchni... ⇖ 17
DOMOWY LIKIER KAWOWO WANILIOWYZobacz jakie urocze są te... ⇖ 16
Rolada serowo-szpinakowa z łososiem to idealna propozycja... ⇖ 37
Sałatka tatarska ze śledziem to jedna z tych sałatek,... ⇖ 42
Ciasto Prince Polo to propozycja dla tych, którzy lubią... ⇖ 38
Przepisy z bloga
Przepisy na czasie
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 3294
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 2200
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1569
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 873
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 799
Duszona pierś z indyka na kanapki Dziś zdrowa domowa... ⇖ 775
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 738
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 735



























