Chemia na talerzu – na jakie produkty uważać?
Źródło: http://www.wymiarzdrowia.pl/chemia-na-talerzu-na-jakie-produkty/
Niektorzy naukowcy zajmujacy sie badaniem jakosci produktow spozywczych sugeruja, ze kazdy z nas zjada rocznie okolo 2 kg chemii. Chodzi o substancje ktore nie wystepuja naturalnie w jedzeniu, lecz dodaje sie, je , aby poprawic smak, kolor, konsystencje, zastapic cukier itd. Oznacza sie je litera E. Dla kazdej z nich ustalono maksymalne dzienne spozycie, ktore pr...
Najnowsze przepisy
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 11
Sos winegret to klasyk kuchni francuskiej, który trafił... ⇖ 18
Fit Błyskawiczny Chlebek Naan(*SERIA FIT*)Chlebki naan od... ⇖ 25
Fit Curry z Ciecierzycy(Cook4me Tefal - Multicooker)Przepis... ⇖ 24
Fit Lody Pistacjowe(Ninja Creami NC300EU)Lody pistacjowe od... ⇖ 17
Domowe Mleko PistacjoweTo mleko pistacjowe ma w sobie coś... ⇖ 24
Dlaczego Warto Chrupać Orzechy Włoskie, czyli naturalny... ⇖ 21
Delikatny biszkopt z makiem, lekko kwaskowe wiśnie w... ⇖ 31
Przepisy z bloga
Przepisy na czasie
Szybciutkie paszteciki garmażeryjne, bez czekania, aż... ⇖ 150
Miękkie, miodowe blaty, delikatny krem z mleka w proszku i... ⇖ 41
Co powiesz na krokiety z twarogiem na słodko? To przepis,... ⇖ 36
Jeśli uwielbiacie zapach pieczonych jabłek, cynamonu i... ⇖ 36
Składniki: Polewa: Ciasto mleczne wykonanie: 1. Serek... ⇖ 35
Rolada jabłkowa – prosty i pyszny deser, który zawsze... ⇖ 31
Delikatny biszkopt z makiem, lekko kwaskowe wiśnie w... ⇖ 31

























