Chemia na talerzu – na jakie produkty uważać?
Źródło: http://www.wymiarzdrowia.pl/chemia-na-talerzu-na-jakie-produkty/
Niektorzy naukowcy zajmujacy sie badaniem jakosci produktow spozywczych sugeruja, ze kazdy z nas zjada rocznie okolo 2 kg chemii. Chodzi o substancje ktore nie wystepuja naturalnie w jedzeniu, lecz dodaje sie, je , aby poprawic smak, kolor, konsystencje, zastapic cukier itd. Oznacza sie je litera E. Dla kazdej z nich ustalono maksymalne dzienne spozycie, ktore pr...
Najnowsze przepisy
Aromatyczna, lekko słona, z chrupiącym słonecznikiem i... ⇖ 11
Chleb jest stałym elementem w naszej codzienności. To... ⇖ 16
Kremowe kaszotto z suszonymi borowikami i Lunch Mix od... ⇖ 17
Jednogarnkowy makaron z mięsem Szybkie, proste i sycące... ⇖ 20
Szybki piernik to ciasto, które zrobisz dosłownie „przy... ⇖ 143
Ciasto Orzechowa Bajka to miękki biszkopt z orzechami... ⇖ 27
Przepisy z bloga
Przepisy na czasie
Jeśli szukacie przepisu na wyjątkową sałatkę, która... ⇖ 2102
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1141
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 980
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 886
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 870
Ciasta z polewą czekoladową są przepyszne! Poniżej... ⇖ 627



























