Chemia na talerzu – na jakie produkty uważać?
Źródło: http://www.wymiarzdrowia.pl/chemia-na-talerzu-na-jakie-produkty/
Niektorzy naukowcy zajmujacy sie badaniem jakosci produktow spozywczych sugeruja, ze kazdy z nas zjada rocznie okolo 2 kg chemii. Chodzi o substancje ktore nie wystepuja naturalnie w jedzeniu, lecz dodaje sie, je , aby poprawic smak, kolor, konsystencje, zastapic cukier itd. Oznacza sie je litera E. Dla kazdej z nich ustalono maksymalne dzienne spozycie, ktore pr...
Najnowsze przepisy
Ekspresowa masa makowa z bakaliami Ekspresowa masa makowa... ⇖ 19
Ciasta z polewą czekoladową są przepyszne! Poniżej... ⇖ 25
Chmurka z jabłkami na biszkoptach Pyszne, łatwe ciasto... ⇖ 26
Orzeszki, jak zrobić te pyszne, nadziewane ciasteczka ?... ⇖ 23
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja... ⇖ 23
Zrobicie go w kilka minut .Banalnie prosty ale pyszny,... ⇖ 23
Cynamonowe wypieki to jedne z najbardziej lubianych u mnie... ⇖ 35
Uwielbiam wszelkiego rodzaju miodowniki. Kojarzą mi się z... ⇖ 29
Przepisy z bloga
Przepisy na czasie
Jeśli szukacie przepisu na wyjątkową sałatkę, która... ⇖ 1807
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1090
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 905
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 852
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 794
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 492



























