Chemia na talerzu – na jakie produkty uważać?
Źródło: http://www.wymiarzdrowia.pl/chemia-na-talerzu-na-jakie-produkty/
Niektorzy naukowcy zajmujacy sie badaniem jakosci produktow spozywczych sugeruja, ze kazdy z nas zjada rocznie okolo 2 kg chemii. Chodzi o substancje ktore nie wystepuja naturalnie w jedzeniu, lecz dodaje sie, je , aby poprawic smak, kolor, konsystencje, zastapic cukier itd. Oznacza sie je litera E. Dla kazdej z nich ustalono maksymalne dzienne spozycie, ktore pr...
Najnowsze przepisy
Placki ziemniaczane na smalcu gęsim Dziś, smalec gęsi... ⇖ 11
Pieczona pierś z indyka z przyprawami Pieczona pierś z... ⇖ 19
Co roku do świątecznego barszczyku przygotowuję zakwas z... ⇖ 85
Pasta z awokado i chili – guacamole- zdrowa, aromatyczna... ⇖ 15
Cześć! Dzisiaj pieczemy szybki skyrnik z owocami, jest... ⇖ 18
Składniki: pałki kurczaka 8 sztuk, przyprawa do drobiu... ⇖ 13
Przepisy z bloga
Przepisy na czasie
Jeśli szukacie przepisu na wyjątkową sałatkę, która... ⇖ 2051
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1129
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 961
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 878
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 853
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 537



























