Chemia na talerzu – na jakie produkty uważać?
Źródło: http://www.wymiarzdrowia.pl/chemia-na-talerzu-na-jakie-produkty/
Niektorzy naukowcy zajmujacy sie badaniem jakosci produktow spozywczych sugeruja, ze kazdy z nas zjada rocznie okolo 2 kg chemii. Chodzi o substancje ktore nie wystepuja naturalnie w jedzeniu, lecz dodaje sie, je , aby poprawic smak, kolor, konsystencje, zastapic cukier itd. Oznacza sie je litera E. Dla kazdej z nich ustalono maksymalne dzienne spozycie, ktore pr...
Najnowsze przepisy
Inspiracje i pomysły na pyszne przekąski Sylwestrowe.... ⇖ 20
Szybkie mini zapiekanki, wystarczy sobie oderwać kawałek,... ⇖ 17
Szybka pizza z tortilli z piekarnika to prosty sposób na... ⇖ 17
Ciasto Knoppers to takie ciasto, które wygląda porządnie... ⇖ 21
Kolorowa, warstwowa i mega efektowna! Sałatka imprezowa z... ⇖ 26
Witam Kochani! Podzielę się moim ostatnim pomysłem na... ⇖ 13
,,,smaczny piernik z śmietankowa pianką w sam raz n... ⇖ 21
Przepisy z bloga
Przepisy na czasie
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 3715
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 2323
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1660
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 931
Duszona pierś z indyka na kanapki Dziś zdrowa domowa... ⇖ 894
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 843
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 790



























