Chemia na talerzu – na jakie produkty uważać?
Źródło: http://www.wymiarzdrowia.pl/chemia-na-talerzu-na-jakie-produkty/
Niektorzy naukowcy zajmujacy sie badaniem jakosci produktow spozywczych sugeruja, ze kazdy z nas zjada rocznie okolo 2 kg chemii. Chodzi o substancje ktore nie wystepuja naturalnie w jedzeniu, lecz dodaje sie, je , aby poprawic smak, kolor, konsystencje, zastapic cukier itd. Oznacza sie je litera E. Dla kazdej z nich ustalono maksymalne dzienne spozycie, ktore pr...
Najnowsze przepisy
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1
Przepis na wyjątkowe mini deserki na Boże Narodzenie!... ⇖ 4
Latem 2011 roku, podczas podróży przez stany północnego... ⇖ 9
Te babeczki pachną świętami jeszcze zanim wyjmiesz je z... ⇖ 16
Ta sałatka to klasyk na świątecznym stole, ale sprawdza... ⇖ 15
Uwielbiam zbierać grzyby, jednak zazwyczaj jedzenie ich... ⇖ 17
No tak nie byłabym sobą abym nie podzieliła się z wami... ⇖ 26
Mięciutkie Paluchy Pizzowe z Ciasta na Mini Burgery –... ⇖ 28
Kurczak w miodzie i sezamie to pomysł na szybkie danie,... ⇖ 23
Przepisy z bloga
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 534
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 462
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 413
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 380
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 365
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 328
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 315
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 238
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 220
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 216



























