Chemia na talerzu – na jakie produkty uważać?
Źródło: http://www.wymiarzdrowia.pl/chemia-na-talerzu-na-jakie-produkty/
Niektorzy naukowcy zajmujacy sie badaniem jakosci produktow spozywczych sugeruja, ze kazdy z nas zjada rocznie okolo 2 kg chemii. Chodzi o substancje ktore nie wystepuja naturalnie w jedzeniu, lecz dodaje sie, je , aby poprawic smak, kolor, konsystencje, zastapic cukier itd. Oznacza sie je litera E. Dla kazdej z nich ustalono maksymalne dzienne spozycie, ktore pr...
Najnowsze przepisy
Karp w galarecie - tradycyjny przepis Karp w galarecie -... ⇖ 9
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach... ⇖ 12
Kokosowy blok Rafaello to ekspresowy deser bez pieczenia.... ⇖ 25
Delikatne naleśniki, aromatyczny farsz z leśnych grzybów... ⇖ 21
Przepyszny, puszysty i mięciutki piernik, który zawsze... ⇖ 94
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i... ⇖ 36
Pyszne i delikatne ciasto makowe z kremem budyniowym i... ⇖ 45
Przepisy z bloga
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 603
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 526
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 505
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 445
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 412
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 406
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 399
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 284
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 276
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 275



























