Chemia na talerzu – na jakie produkty uważać?
Źródło: http://www.wymiarzdrowia.pl/chemia-na-talerzu-na-jakie-produkty/
Niektorzy naukowcy zajmujacy sie badaniem jakosci produktow spozywczych sugeruja, ze kazdy z nas zjada rocznie okolo 2 kg chemii. Chodzi o substancje ktore nie wystepuja naturalnie w jedzeniu, lecz dodaje sie, je , aby poprawic smak, kolor, konsystencje, zastapic cukier itd. Oznacza sie je litera E. Dla kazdej z nich ustalono maksymalne dzienne spozycie, ktore pr...
Najnowsze przepisy
Proste, pyszne ciasto budyniowe na ciasteczkach petit... ⇖ 24
Grecka kuchnia to smak lata, morza i gaju oliwnego w jednym... ⇖ 21
Wigilijne barszcze i zupy z Podkarpacia Nasz region to... ⇖ 25
Tymi ciasteczkami przerwałam pisanie bloga, nimi otwieram... ⇖ 19
Nie ma nic lepszego niż domowa konserwa. Taką konserwę... ⇖ 140
2 jajka80 g cukru100 ml oleju2 dojrzałe banany150 g mąki... ⇖ 18
Przepisy z bloga
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1436
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 650
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 570
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 546
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 495
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 446
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 443
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 426
W naszym domu na Wigilii karp jest jednym z obowiązkowych... ⇖ 334



























