Chiacchiere
Źródło: https://oryginalnysmak.pl/chiacchiere/
Chiacchiere to włoskie faworki, które w zależności od regionu mają różne nazwy: w Rzymie frappe, w Toskanii Cenci, Bugie w Piemoncie, na Sycylii i w Neapolu Chiacchiere. Dodaje się do nich startą skórkę z cytryny i alkohol (grappa, brandy, rum lub białe wytrawne wino). Ciasto rozwałkowuje się najcieniej jak się da, składając i wałkując wielokrotnie, […] Artykuł Chiacchiere pochodzi z serwisu...
Najnowsze przepisy
Ciasto miodowe z jabłkami i kremem chałwowym to prawdziwa... ⇖ 8
Proste, korzenne ciasto idealne do jesiennej kawy. Przepis... ⇖ 9
Przepis który podaję to porcja na 12 osób. Można go... ⇖ 11
Wyobraź sobie takie śniadanie: ugotowane na półmiękko... ⇖ 14
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 108
Dzisiaj przychodzę do Was z kolejnym przepisem na proste i... ⇖ 25
Świąteczne ciasteczka czekoladowe renifery to uroczy i... ⇖ 24
Kiedy za oknem robi się chłodniej, nic tak nie rozgrzewa... ⇖ 20
Przepisy z bloga
Pudding z tapioki z karmelizowanymi figami z dodatkiem... ⇖ 78
Zupa z bobem, kaszą bulgur i kurczakiem na wywarze z... ⇖ 115
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 577
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 186
Bardzo aromatyczny kurczak, który znakomicie sprawdzi się... ⇖ 149
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 119
Brokuły to świetna baza do sałatek, wystarczy dodać... ⇖ 116
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 108
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 105








































