Chiacchiere
Źródło: https://oryginalnysmak.pl/chiacchiere/
Chiacchiere to włoskie faworki, które w zależności od regionu mają różne nazwy: w Rzymie frappe, w Toskanii Cenci, Bugie w Piemoncie, na Sycylii i w Neapolu Chiacchiere. Dodaje się do nich startą skórkę z cytryny i alkohol (grappa, brandy, rum lub białe wytrawne wino). Ciasto rozwałkowuje się najcieniej jak się da, składając i wałkując wielokrotnie, […] Artykuł Chiacchiere pochodzi z serwisu...
Najnowsze przepisy
Marynowana mozzarella to świetny pomysł na aromatyczną... ⇖ 18
Szybki barszczyk idealny do małych pierożków z mięsem... ⇖ 28
Domowe Piwo Imbirowe - Ginger Beer(*SERIA FIT*)Domowe piwo... ⇖ 24
Kochani! Święta to nie tylko przepisy i idealne dania,... ⇖ 40
Kompot wigilijny to dla mnie jeden z najbardziej domowych i... ⇖ 31
Barszcz Wigilijny na Domowym Zakwasie Buraczanym(Cook4me... ⇖ 46
Ten koktajl ze szpinakiem, jarmużem, selerem naciowym,... ⇖ 32
Aromatyczny Schab - Domowa Wędlina do Chleba(Cook4me Tefal... ⇖ 43
Przepisy z bloga
Przepisy na czasie
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 3491
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 2273
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1638
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 906
Duszona pierś z indyka na kanapki Dziś zdrowa domowa... ⇖ 819
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 816
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 766
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 761









































