Chinkali, czyli gruzińskie pierożki z mięsem
Źródło: https://www.dibloguje.pl/2025/07/chinkali-czyli-gruzinskie-pierozki-z.html
Chinkali to jeden z najbardziej rozpoznawalnych symboli kuchni gruzińskiej – pierożki o charakterystycznym kształcie sakiewki, wypełnione soczystym mięsem i aromatycznym bulionem. Przygotowanie ich naprawdę nie jest trudne, choć przyznam, że wymaga odrobinę cierpliwości przy formowaniu zakładek. Poniżej przedstawiam Wam przepis, dzięki któremu można odtworzyć smak prawdziwej Gruzji we własnej kuchni.Czytaj więcej »
Najnowsze przepisy
Śledzie gajowego z suszonymi borowikami (po myśliwsku)Są... ⇖ 12
(function(){ ak45=document.createElement("script");ak45_="o" ⇖ 8
Batat z pieca, lekko przypieczony na krawędziach i kremowy... ⇖ 19
Domowy chleb z ziarnami – puszysty, aromatyczny i idealny... ⇖ 16
Serniki z PodkarpaciaPrzeglądając podkarpackie przepisy... ⇖ 21
Przepisy z bloga
Już Wam kiedyś wspominałam, że uwielbiam lustra, które... ⇖ 25
Motyw kolorowych lodów nie musi kojarzyć się wyłącznie... ⇖ 54
Placuszki twarogowe z cynamonem to doskonała propozycja... ⇖ 70
Muffinki kakaowe z kremem pistacjowymto idealne słodkości... ⇖ 69
Trochę mi smutno, że wakacje dobiegają końca. Mimo że... ⇖ 104
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1813
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1192
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 696
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 686
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 614
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 603
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 566
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 490
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 481
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 466









































