Chinkali

Chinkali, to przysmak Gruziński. Trochę podobny do naszych pierogów, jednak w przeciwieństwie do nich, nadziewa się je surowym mięsem. Podczas gotowania w ich wnętrzu powstaje aromatyczny i bardzo smaczny bulion.Jedzenie Chinkali rozpoczyna się od nadgryzienia kawałka sakiewki i wypicia wytworzonego bulionu, a dopiero potem zjada się resztę.Ponieważ nie przepadam za smakiem czerwonego...
Najnowsze przepisy
Placuszki bananowe z musem dyniowym to pyszne, delikatne i... ⇖ 17
11.10.2025 Magda To śniadanie to mój ukłon w stronę... ⇖ 15
Sos do potrawki to dla wielu kucharzy domowych temat rzeka.... ⇖ 25
Banalne placuszki bananowe z wykorzystaniem cukierków z... ⇖ 21
Przepisy z bloga
Witajcie Kochani. Ostatni dodany na blogu wpis pokazuje... ⇖ 519
Nigdy wcześniej jakoś szczególnie za masłem orzechowym... ⇖ 372
Bardzo prosta i smaczna zupa pomidorowo paprykowa. Można... ⇖ 436
Warzywa na naszych talerzach powinny dominować nad resztą... ⇖ 443
Kiedy jeszcze nie byłam na mojej diecie, zdarzały mi się... ⇖ 485
Bez zbędnych dodatków. Bez bulionu. Po prostu. Zupa... ⇖ 482
Proste i smaczne ciasteczka owsiane. U nas znikły bardzo... ⇖ 397
Coraz więcej z nas czyta etykiety. Jednak przy cukrze ... ⇖ 390
Tak jak wspomniałam w poprzednim wpisie, dodaję najpierw... ⇖ 395
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 742
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 257
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 222
Przepyszny domowy napój jak Pysio. Jest to rewelacyjne... ⇖ 160
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 156