Najnowsze przepisy
Puszyste i delikatnie słodkie placuszki drożdżowe z... ⇖ 22
Tkanka tłuszczowa, choć często postrzegana jedynie jako... ⇖ 14
Szakszuka z fasolą to nietypowe, ale niezwykle smaczne i... ⇖ 15
Szparagi z boczkiem to pomysł na szybkie i smaczne danie,... ⇖ 18
Dziś przepis na kotleciki z mięsa mielonego zapiekane w... ⇖ 15
Ograniczenie spożycia soli to temat, który zyskuje na... ⇖ 15
Chleb na dwie foremki

Chleb na dwie foremkiPodwójna porcja chleba na dwie foremki. Przygotowujemy go, kiedy mamy gości lub nie chcemy piec chleba zbyt często. Możemy go zawsze pokroić na kromki i przechowywać w zamrażarce. Wyjęty z zamrażarki odmraża się chwilę a smakuje jak świeży prosto z piekarnika.Składniki:800 g mąki pszennej typ 650350 g mąki żytniej typ 72050 g otrębów pszennych2 łyżki soli1 łyżka cukru6 łyżek oleju14 g suchych drożdży2 porcje suchego zakwasu800 ml ciepłej wody5...
Przepisy z bloga
Prosta babka marchewkowa, puszysta, wilgotna i delikatna.... ⇖ 68
Zostało nam trochę ugotowanych warzyw z rosołu, możemy... ⇖ 76
Sos tatarski można przyrządzić z różnymi składnikami,... ⇖ 153
Bardzo proste ciasto z owocami. Wystarczy wrzucić do miski... ⇖ 37
Przepisy na czasie
Ta sałatka to najlepsza sałatka porowa, jaką jadłam! Z... ⇖ 3373
Na wielkanocnym stole nie może zabraknąć czegoś... ⇖ 1834
Jajka w sosie francuskim to nie tylko smakowita, ale i... ⇖ 1248
Polecam Wam dziś pyszną sałatkę jajeczno-szynkową z... ⇖ 1243
Cytrynowiec to ciasto, które nie tylko zachwyca smakiem,... ⇖ 1116
Babka to jedno z tych ciast, które idealnie sprawdza się... ⇖ 954
Pofalowany sernik na ciemnym spodzie Dziś najłatwiejszy... ⇖ 774
Wielkanocne kurczaczki to super pomysł na pyszną... ⇖ 735
Szynki w galarecie Tradycyjna sałatka jarzynowa zawinięta... ⇖ 629
Jeśli szukasz prostego, ale efektownego ciasta, które na... ⇖ 616