Chleb orkiszowy na zakwasie
Źródło: https://azgotuj.blogspot.com/2025/06/chleb-orkiszowy-na-zakwasie.html
To jeden z najlepszych chlebów orkiszowych jakie jadłam. Chleb oprócz znajomości techniki wyrabiania w głównej mierze zależy od rodzaju mąki. Moim zdaniem najlepsze mąki są od Juchowo. Są to mąki Demeter. Do wypieku chleba polecam mąkę orkiszową typ 1100 lub 550 z dodatkiem mąki 2000.Składniki:450 g mąki orkiszowej 1100 typ ( lub 100 g typ 2000 i 350 g mąki typ 550)290 g wody30 g kwasu orkiszowego10 g soliPrzygotowanie:Do miski wkładamy 30 g kwasu orkiszowego potocznie mówi...
Najnowsze przepisy
Jest coś zaskakująco magicznego w połączeniu musztardy... ⇖ 11
Witam Kochani! Polecam prosty sposób na pyszne paszteciki... ⇖ 24
Przepisy z bloga
Pasztet z karpia z dodatkiem jeszcze kilku ryb. Jest on dla... ⇖ 22
Niskowęglowodanowa naleśniki z nadzieniem z sera z mleka... ⇖ 38
Pasta ukraińskiego kardiochirurga Amaosowa. Znalazłam na... ⇖ 51
Domowy ser z nerkowców jest delikatny, kremowy i naprawdę... ⇖ 60
Crepes gryczane z papryką i jajkiem to francuska klasyka w... ⇖ 73
Sałatkę można zrobić i zjeść samodzielnie lub z serem... ⇖ 82
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 592
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 516
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 497
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 427
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 401
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 398
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 391
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 271
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 263
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 260









































