CHLEB PSZENNO-ŻYTNI. NA PODMŁODZIE

Coż to jest ta dziwnie brzmiąca podmłoda To nic innego jak pre-ferment czyli wcześniej przygotowany zaczyn z drożdży, wody i mąki, który odstawiamy do powolnej, kilkunastogodzinnej fermentacji. Po upływie tego czasu (najczęściej następnego dnia) dodajemy do niej pozostałe składniki i powstaje w tej sposób ciasto właściwe. Chleb przygotowany na podmłodzie daje nam gwarancję chrupiącej skórki i miękkiego, delikatnego miąższu. Wypiek chleba na podmłodzie jest bardzo...
Najnowsze przepisy
Miskant chiński Trawy ozdobne to rośliny, które w... ⇖ 6
Przepis na sprawdzony sernik z mlekiem w proszku, który... ⇖ 12
Przepisy z bloga
Dziś zapraszam na bardzo dobre kruche ciasto z budyniem i... ⇖ 76
O kruchych ciastkach chyba nie trzeba dużo mówić na... ⇖ 61
Powiem krótko: prosty, pyszny, ekspresowy wypiek. Muffinki... ⇖ 53
Uwielbiam , chociaż nie jestem przesadnie mięsożerna.I... ⇖ 581
Pyszna, mocno owocowa babka serowa. Wykorzystałam do niej... ⇖ 66
Powiedzieć, że to ciasto jest dobre, to tak jakby ... nic... ⇖ 78
Bardzo proste, szybkie do wykonania i smaczne ciasto.... ⇖ 81
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 1417
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 252
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 206
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 194
Rolada biszkoptowa z jabłkami jest banalnie prosta w... ⇖ 157
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 151
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 142
Ciasto Orzechowa Krówka to pyszne ciasto z kajmakiem i... ⇖ 113