Chleb z garnka na maślance

Przepis na chleb z grubą chrupiącą skórką, idealnie wyrośnięty i wypieczony. Nazywany czasem chleb z gara’, bo piecze się go w garnku żeliwnym, który uprzednio nagrzewa się w piekarniku. Czas przygotowania: 20 min Czas wyrastania: ok. 90 min Czas pieczenia: 60 min SKŁADNIKI 400 g mąki pszennej chlebowej 100 g mąki żytniej pełnoziarnistej 250 g maślanki 20 g drożdży 1 łyżka oleju 1 łyżeczka miodu 12 g soli 40 ml ciepłej wody PRZYGOTOWANIE Drożdże...
Najnowsze przepisy
Szukasz pomysłu na szybką, sycącą i wyjątkowo smaczną... ⇖ 16
Cześć Kochani zapraszam na przepis z serii PRZETWORYTym... ⇖ 26
Witam Kochani! Polecam przepyszne placki najlepsze ze... ⇖ 19
Dlaczego ten gulasz to strzał w dziesiątkę?Bogactwo... ⇖ 17
Przepisy z bloga
Przepis na pyszne drożdżowe bułeczki zawijane z domowym... ⇖ 123
Przepis na sezonowe ciasto z rabarbarem urozmaicone... ⇖ 125
Przepis na efektowne wiosenne ciasto pełne rabarbaru. W... ⇖ 146
Przepis na kremowy sernik na zimno o niezwykle modnym... ⇖ 162
Wielkanocna babka o intensywnym czekoladowym smaku. Dzięki... ⇖ 136
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 1585
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 267
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 216
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 205
Rolada biszkoptowa z jabłkami jest banalnie prosta w... ⇖ 166
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 160
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 155
Ciasto Orzechowa Krówka to pyszne ciasto z kajmakiem i... ⇖ 129