Chleb z garnka na maślance
Źródło: https://slodkiblog.pl/chleb-z-garnka-na-maslance/
Przepis na chleb z grubą chrupiącą skórką, idealnie wyrośnięty i wypieczony. Nazywany czasem chleb z gara’, bo piecze się go w garnku żeliwnym, który uprzednio nagrzewa się w piekarniku. Czas przygotowania: 20 min Czas wyrastania: ok. 90 min Czas pieczenia: 60 min SKŁADNIKI 400 g mąki pszennej chlebowej 100 g mąki żytniej pełnoziarnistej 250 g maślanki 20 g drożdży 1 łyżka oleju 1 łyżeczka miodu 12 g soli 40 ml ciepłej wody PRZYGOTOWANIE Drożdże...
Najnowsze przepisy
Cześć dzisiaj robimy smaczne i szybkie kieszonki z piersi... ⇖ 14
Pain de Campagne to klasyczny, rustykalny chleb francuski,... ⇖ 20
Seromakowiec to jedno z tych ciast, które robi się bez... ⇖ 190
W lodówce zalegały mi pieczarki i kawałek mozzarelli... ⇖ 15
Pyszne, wytrawne naleśniki z warzywami, kiełbasą i serem... ⇖ 21
Dziś będzie szybko smacznie i prosto. Prostota jest... ⇖ 24
Przepisy z bloga
Przepis na pyszne drożdżowe bułeczki zawijane z domowym... ⇖ 208
Przepis na sezonowe ciasto z rabarbarem urozmaicone... ⇖ 199
Przepis na efektowne wiosenne ciasto pełne rabarbaru. W... ⇖ 207
Przepis na kremowy sernik na zimno o niezwykle modnym... ⇖ 235
Wielkanocna babka o intensywnym czekoladowym smaku. Dzięki... ⇖ 192
Przepisy na czasie
Jeśli szukacie przepisu na wyjątkową sałatkę, która... ⇖ 1978
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1116
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 949
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 869
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 823
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 518









































