Chleb z garnka na maślance

Przepis na chleb z grubą chrupiącą skórką, idealnie wyrośnięty i wypieczony. Nazywany czasem chleb z gara’, bo piecze się go w garnku żeliwnym, który uprzednio nagrzewa się w piekarniku. Czas przygotowania: 20 min Czas wyrastania: ok. 90 min Czas pieczenia: 60 min SKŁADNIKI 400 g mąki pszennej chlebowej 100 g mąki żytniej pełnoziarnistej 250 g maślanki 20 g drożdży 1 łyżka oleju 1 łyżeczka miodu 12 g soli 40 ml ciepłej wody PRZYGOTOWANIE Drożdże...
Najnowsze przepisy
Patison – warzywo, które łatwo przeoczyć na straganie,... ⇖ 9
wpis sponsorowanyPlanowanie słodkości na przyjęcie to... ⇖ 17
Szybkie placuszki z wykorzystaniem mąki jaglanej oraz... ⇖ 16
Rydze - Gatita w Pytaniu na ŚniadanieRydze, to grzyby,... ⇖ 16
Ekspresowe, przepyszne rogaliki. Nie trzeba czekać, aż... ⇖ 127
Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia, dlatego powinno... ⇖ 13
Głębia smaku w tej zupie pochodzi z pieczonego kalafiora... ⇖ 22
Szybki makaron chow mein z kurczakiem i warzywami to... ⇖ 19
Przepisy z bloga
Przepis na pyszne drożdżowe bułeczki zawijane z domowym... ⇖ 154
Przepis na sezonowe ciasto z rabarbarem urozmaicone... ⇖ 159
Przepis na efektowne wiosenne ciasto pełne rabarbaru. W... ⇖ 173
Przepis na kremowy sernik na zimno o niezwykle modnym... ⇖ 187
Wielkanocna babka o intensywnym czekoladowym smaku. Dzięki... ⇖ 159
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 765
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 310
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 264
Przepyszny domowy napój jak Pysio. Jest to rewelacyjne... ⇖ 189
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 186