Chleb z ziarnami na dwie foremki

Chleb z ziarnami na dwie foremkiDuża porcja chleba na dwie foremki. Przygotowujemy go, kiedy mamy gości lub nie chcemy piec chleba zbyt często. Możemy go zawsze pokroić na kromki i przechowywać w zamrażarce. Wyjęty z zamrażarki odmraża się chwilę a smakuje jak świeży prosto z piekarnika.Składniki:750 g mąki pszennej typ 750350 g mąki pszennej typ 6504 -5 łyżek ziaren słonecznika1 łyżka soli1 łyżka cukru6 łyżek oleju14 g suchych drożdży1 porcja suchego zakwasu -15g800...
Najnowsze przepisy
Miskant chiński Trawy ozdobne to rośliny, które w... ⇖ 5
Przepis na sprawdzony sernik z mlekiem w proszku, który... ⇖ 11
Przepisy z bloga
Dokładniej kluski ziemniaczano-dyniowe z dziurką. Trwa... ⇖ 33
Prosta surówka z kapusty, jabłka, marchewki i cebuli... ⇖ 36
Zielona fasolka szparagowa podana z czosnkiem i masełkiem... ⇖ 44
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 1413
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 251
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 205
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 193
Rolada biszkoptowa z jabłkami jest banalnie prosta w... ⇖ 156
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 150
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 141
Ciasto Orzechowa Krówka to pyszne ciasto z kajmakiem i... ⇖ 112