Chleb żytnio-pszenny ze słonecznikiem na zakwasie żytnim

Chleb jest po prostu przepyszny, chrupiąca skórka posypana makiem, mnóstwo słonecznika we w miękkim wnętrzu i niesamowity zapach. Przepis na chleb jest dość prosty, robię go co prawda na zakwasie, ale żeby nie czekać aż kilku godzin na wyrośnięcie dodaję do niego szczyptę drożdży. Jeżeli mam więcej czasu pomijam drożdże i zostawiam chleb na ok 12 godzin, rośnie wtedy...
Najnowsze przepisy
Choć parówki długo kojarzyły się z produktami niskiej... ⇖ 10
Rydze smażone z cebulą i czosnkiem Rydze smażone z... ⇖ 14
Jeśli szukasz czegoś ciekawszego niż nudne kanapki, to... ⇖ 13
Sekret tego ciasta to zdecydowanie czas i temperatura... ⇖ 15
Przepisy z bloga
Kruche ciasteczka na bazie twarogu z jabłkiem to idealny... ⇖ 447
Dawno mnie tu nie było, ale niestety czasu brak, dlatego... ⇖ 550
Andruty, bo tak właśnie nazywała je moja babcia często... ⇖ 1178
W związku z tym że moje dziecię zachorowało na ospę... ⇖ 591
Prosta w wykonaniu a zarazem efektowna sałatka z kilku... ⇖ 9973
Tradycyjny deser, który jako dziecko kupowałam w szkolnym... ⇖ 771
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 759
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 294
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 245
Przepyszny domowy napój jak Pysio. Jest to rewelacyjne... ⇖ 180
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 175