Chlebek pita
Źródło: https://na-talerzu.pl/5507/chlebek-pita/
Chlebek pita to delikatne, lekkie pieczywo pochodzące z Bliskiego Wschodu. W środku miękkie i puszyste, na zewnątrz lekko chrupiące. Podczas pieczenia wytwarza się w nim charakterystyczna kieszonka, która jest idealnym miejscem na aromatyczny farsz. Chlebek pita – jak powinien wyglądać? Chlebek pita to popularne pieczywo w rejonie Bliskiego Wschodu i w okolicach Morza Śródziemnego. W […] The post Chlebek pita appeared first on Na-talerzu.pl.
Najnowsze przepisy
Szafranowe bułeczki na dzień św. Łucji piekłam już... ⇖ 10
Domowa tortilla pszenna – prosty przepis, który warto... ⇖ 17
Paszteciki wigilijne to nieodłączny element świątecznej... ⇖ 26
Nie zdążyłyśmy upiec piernika na święta, nie szkodzi!... ⇖ 19
Pulled beef, który robi efekt „food trucka” w domowej... ⇖ 9
Barszcz czerwony z uszkami Wigilijny barszcz czerwony od... ⇖ 25
Przepisy z bloga
Czy jest lepszy comfort food niż kluseczki? Chyba nie!... ⇖ 60
Dla wszystkich znudzonych kanapkami na śniadanie mam coś... ⇖ 75
Jeśli szukasz czegoś ciekawszego niż nudne kanapki, to... ⇖ 81
Jeżeli szukasz zdrowych, wysokobiałkowych alternatyw dla... ⇖ 88
Pyszny obiad w 30 minut, czyli greckie pulpeciki z indyka i... ⇖ 106
Prosta i szybka sałatka z bobem, fetą i jajkiem to... ⇖ 142
Sezonowa szakszuka z bobem i kurkami to fantastyczny... ⇖ 138
Tarta ze szparagami i ciasta filo to idealny pomysł na... ⇖ 163
ARTYKUŁ SPONSOROWANY Te kremowe jajka zapiekane w... ⇖ 198
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1711
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1014
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 682
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 596
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 572
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 540
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 473
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 470
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 448









































